Een van Bart z’n favorieten en ik begin het ook steeds meer te waarderen. Rijstepap met geroosterde aardbeien. De aardbeien was mijn idee, hij is al content met rijstepap alleen.
Rijstepap met geroosterde aardbeien
Voor de rijstepap heb je nodig: dessertrijst, melk en een beetje suiker. Niet teveel suiker hoor, want de aardbeien zijn al zoet genoeg. Voor de aardbeien heb je nodig: aardbeien, suiker, citroensap en optioneel een vanille stokje. Je bakt de aardbeien in de oven tot ze zacht zijn en het sap vrij komt. Hoe lang dit duurt is een beetje afhankelijk van hoe groot/klein je ovenschaal is dus houd ze gewoon in de gaten.
Dessertrijst staat trouwens gewoon in het schap bij de overige rijst soorten.
Rijstepap met geroosterde aardbeien
Rijstepap met geroosterde aardbeien
Porties: 4
Ingrediënten
Voor de rijstepap
- 150 gram dessertrijst
- 1 liter melk
- 2 el suiker
Voor de aardbeien
- 500 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
- 50 gram suiker
- 2 el citroensap
- vanillestokje, in de lengte door de helft gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardbeien met de suiker, citroensap en het merg van de vanille. Leg de rest van het stokje bovenop en bak 20 a 30 minuten af in de oven (tot de aardbeien zacht zijn).
- Verhit intussen de dessertrijst, melk en suiker en kook 12 minuten tot de rijst gaar is, roer af en toe door.
- De rijstepap wordt nog dikker wanneer het afkoelt. Serveer met de aardbeien en de sap van de aardbeien.