Ik heb ondertussen dé manier gevonden voor perfect gebakken zalm. Het is een tikkeltje op gevoel, ik geef het toe, maar tot nu toe gaat het elke keer goed.
Nu ben je natuurlijk enorm benieuwd! Ik ga het zo vertellen.
Koolhydraatarm
Dit is een perfect koolhydraatarm gerecht. Misschien, als je een grote eter bent, een beetje weinig maar dan kan er er bijvoorbeeld een bloemkoolpuree bij maken. Wij hebben heel erg overdadig gedaan en twee zalmmoten per persoon gegeten.
Niet koolhydraatarm
Eet je wel gewoon lekker koolhydraten, dan zou ik er stokbrood of gebakken aardappelen bij serveren. Of een lekkere aardappelpuree, hmm!
Opletten met calorieën
Als je een beetje wil opletten met de calorieën, gebruik dan light producten. Ik heb dat zelf niet gedaan omdat ik de rest van de avond niets meer eet en ik wilde niet na een uurtje al honger hebben, maar het is een optie!
Perfect gebakken zalm
Oke, nu die perfect gebakken zalm. Het begint met een goede pan, je wilt absoluut niet dat de zalm blijft plakken. Verder gebruik ik boter en olie, bak de zalm eerst op de huidkant met het vuur hoog en als de zijkanten tot ongeveer de helft omhoog lichtgekleurd (dus gaar) zijn draai je de zalm om en wacht totdat de rest van de zijkanten lichtgekleurd zijn. Haal je zalm uit de pan en laat nog een paar minuten rusten. Als je de zalm direct opdient dan is de binnenkant nog te rauw, door het te laten rusten gaart de binnenkant langzaam en perfect na.
Dat komt met dit recept verder precies goed uit want terwijl de zalm ligt te rusten maken wij de spinazie roomsaus.
Gegrilde zalm in een romige spinazie saus
Ingrediënten
- 4 zalmmoten
- 400 gram spinazie
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 200 gram roomkaas
- 100 ml kookroom
- 40 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 eetlepels citroensap
- peper en zout
- klontje boter en wat olijfolie
Instructies
- We gaan dus eerst de zalm bakken. Verwarm wat boter en olie in een anti
aanbak pan. Breng de zalm op smaak met peper en zout. Hou het vuur hoog
en wanneer de pan goed heet is bakken we de zalm eerst met huidkant naar
beneden. Als de zijkanten er tot de helft gaar uit zien draaien we de
zalm om en bakken we deze totdat de overige helft van de zijkanten er
gaar uit zien. Haal uit de pan en laat rusten. - Oke, nu een detail. Wil je dat je roomsaus wit blijft? Spoel je pan dan
even om. Doe je dit niet dan maakt de bruine boter je saus direct bruin.
Maakt voor de smaak niet zoveel uit, alleen voor het uiterlijk. Als je
je pan hebt omgespoeld, smelt dan opnieuw een klontje boter in de pan. - Fruit de knoflook kort aan en bak dan alle spinazie totdat deze geslonken is.
- Voeg dan de roomkaas, kookroom en parmezaanse kaas toe en roer door totdat alles goed gemengd is.
- Breng dit op smaak met de citroensap, peper en het zout.
- Leg je zalmmoten op de spinazie roomsaus en serveer.
Inge zegt:
Wat een TOP recept! Dit ga ik vaker maken! Echt verrukkelijk
Wies Blommers zegt:
Heerlijk.