Ik maak Bart niet blijer dan wanneer ik varkenshaas saté voorschotel. Ik ben zelf een groot liefhebber van stokbrood serveren bij de saté, maar we proberen de koolhydraten een beetje te minderen de laatste tijd.

Varkenshaas saté

Je kunt hier trouwens ook gewoon kip gebruiken, mocht je geen varkensvlees eten. Ik vind allebei lekker, maar hou ervan om af te wisselen. Bart houdt dan weer meer van pindasaus, maar ik heb echt van de ketjapsaus.

Komkommer salade

De komkommer salade is redelijk pittig, dus houd daar rekening mee. Je kunt natuurlijk wel een beetje zelf bepalen hoe erg door meer of minder chili olie toe te voegen.

Varkenshaas saté met ketjap saus en pittige komkommer salade

Varkenshaas saté met ketjap saus en pittige komkommer salade
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el sambal badjak
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 1/2 tl gemberpoeder

Voor de ketjapsaus

  • 3 el ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt

Voor de komkommer salade

  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 el chili olie
  • 1 el sesam olie
  • 20 gram ongezouten pinda, fijngehakt

Instructies

  • Meng de varkenshaas met de ketjap, sambal, zonnebloemolie, knoflook, koriander, komijn en gember en laat even marineren. Hoe langer hoe lekkerder. Rijg het vlees dan aan 6 satestokjes.
  • Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak de sate tot het vlees gaar is, ongeveer een minuut aan alle kanten.
  • Maak intussen de ketjap saus door alle ingrediënten te mengen. Zet apart.
  • Maak de komkommer salade door die ingrediënten te mengen. Dien 2 borden op met salade en de sate. Serveer de saus ernaast.