Ga terug
+ servings

Varkenshaas saté met ketjap saus en pittige komkommer salade

Varkenshaas saté met ketjap saus en pittige komkommer salade
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: varkenshaas sate
Servings: 2

Ingrediënten

  • 400 gram varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el sambal badjak
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 1/2 tl gemberpoeder

Voor de ketjapsaus

  • 3 el ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt

Voor de komkommer salade

  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 el chili olie
  • 1 el sesam olie
  • 20 gram ongezouten pinda, fijngehakt

Instructies

  • Meng de varkenshaas met de ketjap, sambal, zonnebloemolie, knoflook, koriander, komijn en gember en laat even marineren. Hoe langer hoe lekkerder. Rijg het vlees dan aan 6 satestokjes.
  • Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak de sate tot het vlees gaar is, ongeveer een minuut aan alle kanten.
  • Maak intussen de ketjap saus door alle ingrediënten te mengen. Zet apart.
  • Maak de komkommer salade door die ingrediënten te mengen. Dien 2 borden op met salade en de sate. Serveer de saus ernaast.