Varkenshaas saté met ketjap saus en pittige komkommer salade
Varkenshaas saté met ketjap saus en pittige komkommer salade
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: varkenshaas sate
Servings: 2
- 400 gram varkenshaas, in blokjes gesneden
- 4 el ketjap manis
- 1 el sambal badjak
- 1 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl koriander poeder
- 1/2 tl gemberpoeder
Voor de ketjapsaus
- 3 el ketjap manis
- 3 el sojasaus
- 1/2 sjalot, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngehakt
Voor de komkommer salade
- 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- handje verse koriander, fijngehakt
- 1 el chili olie
- 1 el sesam olie
- 20 gram ongezouten pinda, fijngehakt
Meng de varkenshaas met de ketjap, sambal, zonnebloemolie, knoflook, koriander, komijn en gember en laat even marineren. Hoe langer hoe lekkerder. Rijg het vlees dan aan 6 satestokjes.
Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak de sate tot het vlees gaar is, ongeveer een minuut aan alle kanten.
Maak intussen de ketjap saus door alle ingrediënten te mengen. Zet apart.
Maak de komkommer salade door die ingrediënten te mengen. Dien 2 borden op met salade en de sate. Serveer de saus ernaast.