Porties: 6 a 8

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 10 minuten


Toevallig heb ik deze dip niet ontdekt in Griekenland, maar in Rotterdam. Mijn zus heeft in de buurt een traiteur zitten die dit verkoopt, maar ik woon niet in Rotterdam dus ben ik het zelf gaan maken.

Het is heel lekker met zelfgemaakte Griekse pita’s, klik hier voor het recept, maar ook in een gewoon pita broodje met gebakken kipfilet.

Pittig

Ben je niet zo van de pittig? Laat dan de chilipeper weg. Ik moet wel zeggen dat deze niet echt pittig is, maar de chili geeft de dip net wat meer diepte. Als je niet weet of je het wat vindt, probeer het dan eerst zonder chili of voeg een halve toe.

Benodigdheden

Ik heb een blender gebruikt want ik hou van een gladdere dip. Als je geen blender hebt of je wil juist meer structuur, dan kan je de feta met een vork prakken en de paprika en chili heel fijn snijden.

Ingrediënten

  • 1 blok feta
  • 1 paprika (of 2 stukken gegrilde paprika uit een pot)
  • 1 chilipeper (zaadjes verwijderd)
  • 1 el griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Als je verse paprika hebt gekocht, rooster deze dan eerst in de oven totdat het velletje bruin is en het vruchtvlees lekker zacht. Haal dan het velletje eraf en de pitjes eruit. Ik had helemaal geen zin in dat werkje dit keer, ik heb kant en klare gegrilde paprika gekocht.
  2. Doe de feta in een blender samen met de gegrilde paprika, chilipeper en griekse yoghurt. Pureer totdat je een gladde dipsaus hebt.

Dat is alles! Geniet ervan.

tirokafteri