Deze salade, ik heb ‘m niet zelf verzonnen. Ik werkte vroeger in het Circustheater en daar mocht ik dan ook eten. Kwam dat even goed uit want tijdens mijn studententijd kon ik het niet breed laten hangen en at ik voornamelijk tosti’s.
Biefstukreepjes
Het moeilijkste van de salade is de biefstuk goed bakken. Je wilt het niet taai bakken, maar het moet ook niet te rauw zijn. Verder is het super simpel en een kwestie van alles mengen.
Pesto
Heb je zin om ook zelf de pesto te maken, neem dan hier een kijkje voor het recept.
Salade met biefstukreepjes
Salade met biefstukreepjes
Porties: 2
Ingrediënten
- 2 biefstukjes, in reepjes gesneden
- 75 gram gemengde salade
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 2 el pesto
- 1 el pijnboompitten
- 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
- klontje boter
- peper en zout
Instructies
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi goudbruin zijn en leg dan apart.
- Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en bak in wat boter tot de gewenste gaarheid.
- Haal de biefstukken uit de pan en laat even rusten. Zet het vuur uit en voeg vervolgens de pesto toe aan het restant van de olie roer goed door. Dit wordt de dressing.
- Meng de sla met de rode ui, parmezaan, pijnboompitten, de biefstuk en de dressing uit de pan.
- Dien direct op. Serveer eventueel met wat stokbrood.
Ecki zegt:
Als je biefstuk bakt moet je daar niet al eerst peper op doen, want dat verbrand. En ik zou de biefstuk eerst bakken en dan pas in reepjes snijden.
Dan de dressing: je schrijft pesto bij de olie in de pan doen, maar je bakt de biefstuk in boter. Dus waar is nu die olie? Of maak je de dressing met boter?
Leonie zegt:
Vandaag gemaakt; simpel en heerlijk!!