Salade met biefstukreepjes en pesto
Lunch,  Koolhydraatarm

Salade met biefstukreepjes

Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 15 minuten


Wij hebben een heerlijke week in Spanje achter de rug! En op vakantie doe ik 2 dingen niet namelijk koken en diëten dus het is wel weer tijd om gezond aan de slag te gaan want heb echt alles gegeten en gedronken waar ik zin in had.

Heb jij, net als ik, behoefte aan een balansmaaltijd maar heb je wel zin in lekker eten?! Kijk niet verder! Dit recept is geweldig al zeg ik het zelf.

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • sla (ik heb de gemengde sla van de ah gebruikt)
  • 1 rode ui
  • Handje pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • 2 el pesto (klik hier voor het recept voor verse pesto)

Bereidingswijze

1. Bak de pijnboompitten totdat ze mooi goudbruin zijn en leg dan apart.

2 breng de biefstuk op smaak en bak biefstuk aan in een beetje olijfolie totdat je de gewenste gaarheidhebt. Ik hou meer van rare en Bart wil altijd medium dus die van hem gaat als eerste de pan in.

4. Haal de biefstukken uit de pan en laat even rusten. Zet het vuur uit en voeg vervolgens de pesto toe aan het restant van de olie roer goed door. Dit wordt de dressing.

5. Dien je bord op met sla, rode ui, parmezaan en pijnboompitten.

6. Snij de biefstuk in reepjes en leg op de salade. Giet dan de dressing eroverheen.

Garneer eventueel met wat verse chilipeper.

Ik moet zeggen dat ik dit één van de lekkerste salades ooit vind. Misschien nog wel beter dan de caesar.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.