Kipshoarma is een van de eerste dingen die ik ooit zelf ben gaan koken. Ik ben begonnen met alles uit pakjes en zakjes en langzamerhand ben ik alles steeds meer zelf gaan maken.
Kipshoarma kruidenmix
Ondertussen maak ik dus wel zelf mijn kruidenmix want dan kan je zelf bepalen hoeveel zout er doorheen gaat. Ik ben niet bang voor zout, ik vind dat de kip best wel wat nodig heeft, maar als je zoutarm moet eten zou je het een stuk kunnen verminderen.
Koolhydraatarm of op een pita
Op een pitabroodje vind ik deze kip heel erg lekker, maar als ik koolhydraatarm wil eten dan maak ik er een salade van. Ik gebruik dezelfde ingrediënten, maar dan meer sla in plaats van een pita.
Ik zal eerlijk toegeven dat ik vaak ook pita’s koop, maar wil ik echt uitpakken dan maak ik ze zelf. Het recept staat in mijn kookboek Vers Deeg, maar nu ook op YouTube!
Knoflooksaus
Stiekem vind ik de knoflooksaus misschien nog wel het lekkerst. Ik hou er ook van om een pita met kaas en knoflooksaus te eten, haha. Klik hier voor het recept!
Tip: Ben je dol op kaas? Voeg dan een plakje belegen kaas toe aan dit gerecht. Maakt het echt nóg lekkerder!
Kipshoarma (shoarmakruiden)
Ingrediënten
- 500 gram kipfilets, in plakjes gesneden
- 2 el griekse yoghurt
- 1.5 el komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gember
- 1 tl uipoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1.5 tl zout
Instructies
- Meng de kip met de yoghurt en de kruiden. Bak de kip in wat zonnebloemolie in delen gaar en snij dan in reepjes.