kipshoarma

Kipshoarma (shoarmakruiden)

Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Dit gerecht maak ik al sinds mijn studententijd, toen nog wel met een pakje shoarmakruiden, maar de knoflooksaus heb ik altijd wel al zelf gemaakt. Én in al die tijd heb ik nooit de behoefte gevoeld om het recept aan te passen dus dat geeft wel aan hoe lekker dit is!

Kruidenmix

Ondertussen maak ik dus wel zelf mijn kruidenmix en dat is heel fijn want er gaat maar een heel klein beetje zout doorheen vergeleken met de kant en klare kruidenmixen.

Koolhydraatarm of op een pita

Op een pitabroodje vind ik deze kip heel erg lekker, maar als ik koolhydraatarm wil eten dan maak ik er een salade van. Ik gebruik dezelfde ingrediënten, maar dan meer sla in plaats van een pita.

Snel en makkelijk

Deze kipshoarma maak ik vaak na werk, ik laat de kruiden dus ook niet uren intrekken, maar ik kruid mijn kip en bak het dan direct in wat boter. Voordeel hiervan is dat je lekker snel klaar bent en deze kruidenmix is al kruidig genoeg dus je levert ook niets in qua smaak.

Knoflooksaus

Zoals ik al zei is serveer ik bij mijn kipshoarma dé lekkerste knoflooksaus allertijden. Klik hier voor het recept!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 pita
  • sla
  • halve komkommer in plakjes gesneden
  • halve rode ui in ringen gesneden
  • paar plakjes kaas (geloof me, sla dit niet over)
  • klontje boter
  • knoflooksaus

voor de marinade:

  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 tl komijn
  • 1 1/2 tl paprika
  • snuf zout

Bereidingswijze:

1. Snij de kip in blokjes en meng samen met de kruiden.

2. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of oven.

3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hier je kip in totdat deze gaar is.

4. Vul een pitabroodje met kaas, sla, rode ui, komkommer en kip. Maak af met de knoflooksaus.

Zoals ik al zei is het super simpel, maar zo lekker! Geniet ervan!

4.5/5 (2 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.