Kipshoarma (shoarmakruiden)
Dit gerecht maak ik al sinds mijn studententijd, toen nog wel met een pakje shoarmakruiden, maar de knoflooksaus heb ik altijd wel al zelf gemaakt. Én in al die tijd heb ik nooit de behoefte gevoeld om het recept aan te passen dus dat geeft wel aan hoe lekker dit is!
Kruidenmix
Ondertussen maak ik dus wel zelf mijn kruidenmix en dat is heel fijn want er gaat maar een heel klein beetje zout doorheen vergeleken met de kant en klare kruidenmixen.
Koolhydraatarm of op een pita
Op een pitabroodje vind ik deze kip heel erg lekker, maar als ik koolhydraatarm wil eten dan maak ik er een salade van. Ik gebruik dezelfde ingrediënten, maar dan meer sla in plaats van een pita.
Snel en makkelijk
Deze kipshoarma maak ik vaak na werk, ik laat de kruiden dus ook niet uren intrekken, maar ik kruid mijn kip en bak het dan direct in wat boter. Voordeel hiervan is dat je lekker snel klaar bent en deze kruidenmix is al kruidig genoeg dus je levert ook niets in qua smaak.
Knoflooksaus
Zoals ik al zei is serveer ik bij mijn kipshoarma dé lekkerste knoflooksaus allertijden. Klik hier voor het recept!
Gril
Je kunt ook de kip aan een spies rijgen en in de oven bakken met de gril aan om zo het echte shoarma effect na te bootsen. Ik raad dan wel aan kippendij te gebruiken, kipfilet kan snel droog worden. Snijd na het bakken de kip in reepjes.
Kipshoarma (shoarmakruiden)
Ingrediënten
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 2 tl komijnpoeder
- 1.5 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl zout
Instructies
- Meng de kip met de kruiden. Je kunt de kip aan spiezen (in grote stukken) rijgen en in de oven bakken tot deze gaar is en vervolgens in reepjes snijden. Zelf vind ik het lekker om de kip in wat boter in de koekenpan te bakken, gaat sneller ook!