Vandaag heb ik een heerlijke winterse pasta voor je, Pompoenpasta met salie en porchetta. Ik ben lui geweest en heb pompoenpuree uit blik gebruikt. Is niet altijd even makkelijk om te vinden, soms zie ik het weleens bij een toko staan en Koro verkoopt het sowieso.

Zelf maken is natuurlijk ook een optie, zeker als je die in blik gewoon nergens kunt krijgen. Rooster blokjes pompoen (op smaak brengen met peper en zout en wat olie) voor 30 tot 40 minuten op 180 graden tot de pompoen zacht is pureer dan tot een gladde puree.

Pompoenpasta met salie en porchetta

Voor mij is salie en pompoen een gouden combinatie en de porchetta heeft het net dat zoutige dat dit gerecht nodig heeft. Je kunt het ook vega maken, maar wellicht dat je gerecht dan een tikje meer zout nodig heeft. Proef dus vooral goed! Maar dat is eigenlijk altijd wel natuurlijk.

Pompoenpasta met salie en porchetta
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pompoenpasta met salie en porchetta

Pompoenpasta met salie en porchetta
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram  fettuccine
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 blaadjes salie
  • 100 gram porchetta
  • 200 gram pompoenpuree
  • 50 ml room
  • 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • chilivlokken

Instructies

  • Kook de fettuccine zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de salieblaadjes aan tot de salie krokant begint te worden. Haal de salie uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Voeg de porchetta toe en bak mee tot dit krokant begint te worden. (houd nu optioneel wat porchetta achter om later de pasta mee te garneren).
  • Voeg de pompoenpuree, de room en de Parmezaan toe en meng door tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta en eventueel wat pastawater toe als de saus te dik is en laat een minuut intrekken in de pan.
  • Dien de pasta op met extra Parmezaan, de krokante salie blaadjes, eventueel de achtergehouden krokante porchetta en indien gewenst chilivlokken.