Ga terug
+ servings

Pompoenpasta met salie en porchetta

Pompoenpasta met salie en porchetta
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pompoenpasta met salie en porchetta
Servings: 2

Ingrediënten

  • 150 gram  fettuccine
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 blaadjes salie
  • 100 gram porchetta
  • 200 gram pompoenpuree
  • 50 ml room
  • 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • chilivlokken

Instructies

  • Kook de fettuccine zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot, knoflook en de salieblaadjes aan tot de salie krokant begint te worden. Haal de salie uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Voeg de porchetta toe en bak mee tot dit krokant begint te worden. (houd nu optioneel wat porchetta achter om later de pasta mee te garneren).
  • Voeg de pompoenpuree, de room en de Parmezaan toe en meng door tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta en eventueel wat pastawater toe als de saus te dik is en laat een minuut intrekken in de pan.
  • Dien de pasta op met extra Parmezaan, de krokante salie blaadjes, eventueel de achtergehouden krokante porchetta en indien gewenst chilivlokken.