Het is weer eens tijd voor iets anders op je pizza, daarom heb ik een pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing gemaakt.

Pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing

Voor mijn deeg heb ik mijn vertrouwde pizzadeeg recept gebruikt. Er gaat relatief veel water door dit deeg, maar dat zorgt ervoor dat het lekker luchtig is. Probeer tijdens het kneden geen bloem toe te voegen en kneed door tot je een soepel deeg hebt. Het wordt ook wat minder plakkerig na het rijzen.

Verder smeer je de pizzabodem licht in met wat olie en dan verdeel je er wat dungesneden aardappel overheen, halve rode ui ringen, gorgonzola en bak je ‘m af. Na het bakken nog wat spicy honing eroverheen en klaar ben je.

Je denkt misschien dat pizza op een aardappel niet lekker is, maar ik kan je beloven dat het tegendeel waar is.

Spicy honing

Volgens mij is pittige honing nog niet echt te koop, maar gelukkig is het makkelijk zelf te maken. Je zet een hoeveelheid honing op laag vuur, de hoeveelheid die je wil gebruiken of je maakt een potje, en dan voeg je wat chilivlokken toe. Ik heb een potje van ongeveer 100ml honing gemaakt en daarvoor een eetlepel chilivlokken gebruikt. Hoe meer chili, hoe pittiger het wordt.

pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing

Pizza met aardappel, rode ui, gorgonzola en spicy honing
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd2 uur 14 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems (zie link in artikel)
  • 2 el olijfolie
  • 4 middelgrote aardappels, schoongemaakt maar niet geschild
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 60 gram gorgonzola

Voor de spicy honing (een klein potje)

  • 100 ml honing
  • 1 el chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 graden, met de bakplaat in de oven.
  • Breng in de steelpan op laag vuur de honing met de chilivlokken aan de kook. Haal van het vuur af en laat afkoelen. Zet opzij.
  • Snij de aardappels in zo dun mogelijke plakken.
  • Vorm het pizzadeeg in 2 pizza's. Smeer in met de olijfolie en verdeel de aardappel plakjes hier overheen. Breng op smaak met wat zout.
  • Verdeel de rode ui en de gorgonzola over de aardappels en bak de pizza's af tot ze een goudbruine rand hebben en gaar zijn. Mijne waren in 10 minuten gaar, maar het is afhankelijk van hoe dik je bodem is.
  • Verdeel wat van de spicy honing over je pizza en dien direct op.