Dit recept is heel erg gebaseerd op de piri piri kippoppers van Papa Johns. Ik ben dol op Papa Johns, ook hun hot american pizza mag je mij voor wakker maken. Omdat ik groot fan ben van alles zelf maken heb ik dat recept dus ook al uitgewerkt.
Piri piri
De piri piri kruidenmix kun je heel makkelijk zelf maken. Met de hoeveelheden in dit recept heb je een heel potje dus nog genoeg over om daarna een lekker gegrild kippetje zoals veel mensen wel kennen vanuit Portugal.
Kipvingers
Deze kipvingers bakken we in de oven tot krokant met een beetje olie tot krokant. Je kunt, als je wat sneller klaar wil zijn, ook in de pan bakken maar de kans is groter dan je dan meer olie nodig hebt. Dus mocht dat iets zijn waar je op wil letten, dan kan je beter in de oven bakken.
Dip
Als dip kun je de knoflookboter die in het pizzarecept staat erbij doen. Ik heb dit keer een knoflooksaus erbij gedaan. Allebei is heerlijk!
Piri piri kipvingers
Ingrediënten
Voor een potje piri piri kruiden
- 2 el kristalsuiker
- 2 el paprikapoeder
- 2 el uipoeder
- 2 el knoflookpoeder
- 2 el korianderpoeder
- 1 el zout
- 1 el peterselie
- 1 el oregano
- 2 tl gember
- 2 tl kardemon
- 2 tl cayennepoeder
Voor de kipvingers
- 2 kipfilets, in lange stroken gesneden
- 1 ei, opgeklopt
- 3 el piri piri kruiden
- 100 gram paneermeel
- 3 el zonnebloemolie
- knoflooksaus en groene salade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng de paneermeel met de kruiden. Haal de kip door het ei en dan door de paneermeel.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel de olie over de kip heen. Bak de kip in zo'n 15 minuten gaar, keer de kip tussendoor nog even om. Let op, de baktijd is afhankelijk van hoe dik de kip is, check na 15 minuten of de kip gaar is en bak indien nodig nog wat langer.
- Serveer direct met een dipsaus en een simpele groene salade met rode ui.