Yep, dit is een rip-off van de Papa John pizza. Eerlijk, ik ben een groot fan! Maar vaak heb ik gewoon geen zin om te bestellen, het is een rare manier van luiheid. Wil gewoon niet nog de deur open moeten doen. Ik kan iedereen Papa John wel aanraden trouwens, no spon, maar ze hebben heerlijke pizza’s (al neem ik altijd deze dus van de rest weet ik het eigenlijk niet) en hun knoflooksaus is fantastisch.

American hot

Ik vermoed dat de naam American hot is ontstaan omdat het een typisch Amerikaanse pizza is, peperoni en kaas, maar dan hot vanwege de jalapenos. Ik denk wel dat het zo simpel is, denk je ook niet?

De pizza is niet zo super spannend, wel heel lekker, maar de saus die ze meeleveren. Heerlijk! De meningen zijn er wel over verdeeld moet ik zeggen, maar ik ben een groot fan!

American hot pizza

Knoflooksaus

De saus die zij maken is vegan, maar ik maak het op basis van boter. Helemaal hetzelfde is het dus niet, maar het komt wel in de buurt. Het is super simpel om te maken ook, je moet alleen geklaarde boter hebben, dus wanneer je de boter laat smelten haal je met een lepel dat witte schuim eraf.

Goh, kan ik dan niet beter geklaarde boter, aka ghee, gebruiken? Dat zou ik niet doen want ghee heeft een notige smaak die we niet willen hebben hier.

American hot pizza

Pizzadeeg

Ik zag op mijn analytics dat iedereen lekker aan de zuurdesem is en mijn zuurdesem pizza recept is dan ook veel bezocht. Ik heb daarom zelf ook weer eens dit recept gebruikt. Je zou ook een kant en klare bodem kunnen gebruiken, maar dan heb je meestal niet zo’n luchtige korst. Dit recept is trouwens super simpel, en ook te maken zonder zuurdesem, alleen moet je wel even plannen want het moet een hele dag in de koelkast.

American hot pizza zuurdesem
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

American hot pizza

American hot pizza met knoflook botersaus
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

 • 1 basis pizzadeeg verdeeld in 2 gelijke porties of 2 pizzabodems
 • 2 el tomatenpuree
 • 2 el tomatenblokjes
 • 1 tl oregano
 • 150 gram geraspte mozzerella of jong belegen kaas
 • 100 gram peperoni
 • 2 jalapeno's, in plakjes gesneden
 • 2 el olijfolie

Voor de knoflooksaus

 • 100 gram roomboter
 • 2 tl knoflookpoeder
 • 1/4 tl zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor tot 250 graden met een omgekeerde bakplaat. Deze gebruiken we ipv een pizzasteen en verwarmen we dus mee in de oven.
 • Bestuif een grote snijplank met bloem of semolina (als je dat hebt, dat verbrandt niet zo snel als bloem) en vorm hierop je eerste pizza (schud af en toe even om te kijken of het deeg nog los ligt). Ik gebruik geen deegroller omdat dit alle gassen uit het deeg drukt, ik duw met mijn vingers het deeg uit.
 • Meng de tomatenpuree met de tomatenblokjes en de oregano, breng op smaak met een snuf zout. Gebruik de helft om de eerste pizza mee in te smeren.
 • Verdeel dan de kaas, peperoni en de jalapeno over de pizza en schui direct op de omgekeerde bakplaat. Bak af totdat de pizza gaar is, zo'n 5 a 8 minuten. Herhaal met de andere pizza.
 • Intussen maak je de knoflooksaus door de boter te laten smelten. Schep met een lepel het witte schuim eraf. Klop dan de knoflookpoeder en het zout erdoorheen. Serveer bij de pizza's.