American hot pizza
American hot pizza met knoflook botersaus
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: american hot, jalapeno, pizza
Servings: 2 pizza's
- 1 basis pizzadeeg verdeeld in 2 gelijke porties of 2 pizzabodems
- 2 el tomatenpuree
- 2 el tomatenblokjes
- 1 tl oregano
- 150 gram geraspte mozzerella of jong belegen kaas
- 100 gram peperoni
- 2 jalapeno's, in plakjes gesneden
- 2 el olijfolie
Voor de knoflooksaus
- 100 gram roomboter
- 2 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl zout
Verwarm de oven voor tot 250 graden met een omgekeerde bakplaat. Deze gebruiken we ipv een pizzasteen en verwarmen we dus mee in de oven.
Bestuif een grote snijplank met bloem of semolina (als je dat hebt, dat verbrandt niet zo snel als bloem) en vorm hierop je eerste pizza (schud af en toe even om te kijken of het deeg nog los ligt). Ik gebruik geen deegroller omdat dit alle gassen uit het deeg drukt, ik duw met mijn vingers het deeg uit.
Meng de tomatenpuree met de tomatenblokjes en de oregano, breng op smaak met een snuf zout. Gebruik de helft om de eerste pizza mee in te smeren.
Verdeel dan de kaas, peperoni en de jalapeno over de pizza en schui direct op de omgekeerde bakplaat. Bak af totdat de pizza gaar is, zo'n 5 a 8 minuten. Herhaal met de andere pizza.
Intussen maak je de knoflooksaus door de boter te laten smelten. Schep met een lepel het witte schuim eraf. Klop dan de knoflookpoeder en het zout erdoorheen. Serveer bij de pizza's.