loaded fries

Loaded fries

Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur


Als je dit gerecht ziet dan denk je “caloriebom”, de naam alleen al…loaded fries, maar dat valt best mee. Het is natuurlijk geen salade maar zo af en toe moet dit best kunnen.

Gezondere optie

De reden dat dit gerecht meevalt qua calorieën is omdat ik de friet bak met maar 1 eetlepel olie. Ik heb het recept voor de friet los al uitgeschreven hier, maar ik zal de bereidingswijze in dit recept ook vermelden.

De truc om knapperige en toch smeuïge friet voor elkaar te krijgen is dat je die ene eetlepel olie mee verwarmt in de oven. Op deze manier worden je frietjes meteen geschroeid wanneer ze de oven in gaan.

Pulled chicken

De pulled chicken vind ik hier een heerlijke toevoeging. Ik hou het simpel en breng de kip alleen op smaak met peper en zout. Dit omdat de rest van het gerecht al veel smaak heeft en het anders een beetje veel wordt misschien. Ik gebruik of kipfilet of kippendij filet, allebei vind ik lekker. Dijfilet is wat vetter en misschien nog wel het meest geschikt voor dit gerecht, met filet heb je de kans dat het droog wordt.

Pittig of niet pittig, het is jouw keuze

Ik ben dol op pittig dus kies ervoor om een sriracha erbij te doen naast de jalapenos. Als jij nou helemaal niet van pittig houdt, vervang de sriracha dan voor een bbq saus. Die zijn wat zoeter, maar past nog steeds heel goed bij dit gerecht.

Ingrediënten

 • 400 gram iets stevige aardappelen
 • 300 gram kippendij filet
 • klontje boter
 • 1 lepel olie
 • 1 jalapeno
 • 100 ml koffiemelk
 • 60 gram cheddar
 • Bosui
 • sriracha
 • peper en zout

Bereidingswijze

 1. Leg een vel bakpapier op een oven rek en verdeel hier één eetlepel olie over. Schuif dit in de oven en verwarm de oven voor tot 220 graden.
 2. Snij de aardappels ondertussen in dunne frieten. Ik laat de schil er altijd aan zitten want ik vind dat lekker en heb geen zin om de aardappels te schillen.
 3. Als de oven voorverwarmd is, haal je oven rek met bakpapier er dan uit en verdeel hier de friet overheen. Hussel een beetje zodat alles bedekt is met olie. Bak dit 20 minuten af. Hussel dan alles nog een keer, breng op smaak met zout en bak dan weer 20 minuten. Als het goed is, dit is afhankelijk van hoe dik je je friet gesneden hebt, zijn je frietjes nu lekker knapperig en goudbruin.
 4. Ondertussen bakken wij de met peper zout op smaak gebrachte kip in een beetje boter gaar. Wanneer de kip gaar is trek het dan met twee vorken uit elkaar zodat je pulled chicken hebt. Zet dan apart.
 5. In een steelpan verwarmen we de koffiemelk en hier doen we de cheddar in. Hou het vuur zacht. Wanneer de cheddar gesmolten is, is je kaassaus klaar. De koffiemelk zorgt voor een mooie dikke saus, dit lukt niet zo goed met gewone melk.
 6. Snij de jalapeno en de bosui in ringetjes.
 7. Dien de friet op een bord op, verdeel de pulled chicken hier overheen, dan de kaassaus en dan wat sriracha. Als laatste garneer je het geheel met jalapeno en bosui.
loaded fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch