Chocolade mousse is een ideaal toetje om een koolhydraatarme versie van te maken. Het enige dat je nodig hebt is een suikervervanger.
Suikervervanger
Ik gebruik graag zusto, te koop online, of good good suikervervanger, te koop bij Holland&Barrett. Met deze heb ik allebei goede ervaringen, zijn allebei niet bitter, lossen goed op en hebben niet zo’n rare koele bijsmaak.
Niet alleen slagroom
Misschien is alleen slagroom met cacao en een suikervervanger voor de hand liggend, maar dan vind ik de mousse te luchtig. Ik hou ervan als het een iets dikkere structuur heeft. Daarom voeg ik nog wat mascarpone toe. Niet teveel, het moet natuurlijk nog wel een mousse blijven.
Koolhydraatarme chocolade mousse
Een snel en simpel recept voor een heerlijke koolhydraatarme chocolade mousse
Porties: 4
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels mascarpone
- 5 eetlepels cacao
- 2 eetlepels suiker(vervanger)
- 1 theelepel vanille essence
Instructies
- Klop de slagroom lobbig en voeg dan de cacao, sukrin en de vanille essence toe.
- Klop verder totdat je slagroom goed stijf is.
- Voeg de mascarpone toe en vouw voorzichtig totdat de mascarpone gemengd is. Op deze manier blijft je mousse luchtig.
- Verdeel je mousse over 4 bakjes, het zijn geen enorme porties, maar
omdat deze mousse wat zwaarder is zit je ook redelijk snel vol. Laat
vervolgens minimaal een half uur opstijven. - Garneer eventueel nog met wat extra slagroom en cacao.
Notities
Je kan dit ook bewaren in de koelkast maar laat de mousse dan wel weer even op temperatuur komen. De mousse wordt namelijk best stevig als het langer in de koelkast heeft gestaan, laat een half uur op temperatuur komen zodat het weer lekker luchtig en fluffy wordt.
Antoinette Beusichem zegt:
Wat zijn de KHD, vetten, kcal en eiwitten per portie?