kip stroganoff

Kip stroganoff

Van de week kreeg ik het nieuwe kookboek van Lekker en Simpel thuisgestuurd. In de weekenden ben ik druk bezig met mijn eigen recepten, maar doordeweeks vind ik het altijd wel leuk om de recepten van andere foodbloggers uit te proberen.

Het idee achter dit kookboek, de naam zegt het al, zijn simpele maar lekkere recepten die over het algemeen snel klaar zijn. Voor mij is het iets te simpel, maar ik ben dan ook dol op koken en maak het liefst alles ‘from scratch’. Verder ben ik dol op kookboeken met persoonlijke info, dit is meer een verzameling van recepten. Een no nonsense, to the point kookboek, echt voor beginnende koks en/of mensen met weinig tijd die graag variatie in hun kookrepertoire willen hebben. Voor deze doelgroep is het een leuk kookboek.

Er staan veel recepten in dit kookboek dus het was moeilijk kiezen, maar uiteindelijk ben ik gegaan voor de kip stroganoff, ook omdat ik doordeweeks liever koolhydraatarm eet en ik hier mijn bloemkoolpuree bij kon serveren. Het recept van de kip stroganoff staat ook op hun website, de populairste recepten van hun website hebben ze namelijk toegevoegd aan dit kookboek, dus neem daar vooral een kijkje voor het originele recept! Ik heb namelijk wel iets aangepast, het zal weer eens niet, haha.

Ik heb zoveel mogelijk het originele recept gevolgd, maar de oregano vond ik er niet echt bij passen. Ik neem aan tenminste dat het door het gerecht heen gaat, het staat wel in de ingrediëntenlijst maar wordt niet genoemd in de bereidingswijze. Ik zou de oregano vervangen door peterselie. Verder heb ik cayenne toegevoegd, ik hou wel van een beetje pit, en knoflook want…knoflook, dat maakt alles beter.

kip stroganoff

kip stroganoff

Een heerlijk romig kipgerecht boordevol met groenten
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons in kwart gesneden
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el creme fraiche
  • 200 ml kookroom/slagroom
  • peper en zout
  • klontje boter

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak rondom bruin aan.
  • Voeg de knoflook, champignons, ui, en paprika toe en bak zo'n 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe, de paprikapoeder, cayenne en peterselie. Roer door en bak dit weer zo'n 5 minuten.
  • Voeg als laatste de creme fraiche en de kookroom of slagroom toe. Roer alles door en proef nog even om te kijken of je gerecht van extra peper en/of zout kan gebruiken.
  • Serveer met bloemkoolpuree, gewone puree of (bloemkool)rijst.
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.