Kip stroganoff, ik maak dit eigenlijk veel te weinig. Zonde want het is heerlijk en je kunt het op verschillende manieren serveren. Denk aan met rijst, maar ook met bloemkoolpuree.
Kip stroganoff
In deze variant wilde ik zoveel mogelijk groenten toevoegen dus heb ik er champignons bij gedaan. De saus is heerlijk smaakvol en lekker romig door de creme fraiche.
Je kunt ervoor kiezen om dit ruim van tevoren te maken, dat is het fijne aan dit soort stoofpot achtige gerechten, het wordt alleen maar lekkerder wanneer het even de tijd heeft gehad om te trekken.
Koolhydraatarm
Het gerecht zelf is dus een ideaal koolhydraatarm gerecht, het is afhankelijk van waarmee je het serveert. Kies voor bloemkoolpuree, rijst of een lekker stuk stokbrood.
kip stroganoff
kip stroganoff
Porties: 3
Ingrediënten
Voor de kip
- 1 el boter
- 1 el olie
- 2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- peper en zout naar smaak
Verder
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 300 ml kippenbouillon
- 50 gram creme fraiche
- peper en zout
- verse peterselie
Instructies
- Verhit de boter en olie in een koekenpan. Breng de kip op smaak met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder, peper en zout. Bak aan tot gaar, haal uit de pan en zet opzij.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak tot glazig, voeg dan de champignons toe en bak tot bruin. Het lijkt een beetje droog in het begin, maar naarmate er vocht van de champignons af komt lukt het bakken beter.
- Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de mosterd en paprikapoeder en de bouillon toe en roer door. Voeg als laatste de creme fraiche en de kip toe en laat pruttelen totdat de saus de juiste dikte heeft. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
- Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met bloemkoolpuree of rijst.
Chris zegt:
Heb vanavond dit recept gemaakt (kip Stroganoff). Het smaakte geweldig, dit is een blijvertje. Wel heb ik een paar veranderingen gedaan. Zo heb ik kookroom gebruikt i.p.v crème fraiche en opgebakken aardappeltjes i.p.v rijst of bloemkoolpuree. Maar verder is het een “Goddelijk” recept. Ga dit snel weer maken. Bedankt hiervoor en succes met je site.
Leo Berg zegt:
Lijkt helemaal niet op dit recept qua kleur. Moet zeer zeker tomatenpuree in voor een rode kleur.
foodfromclaudnine zegt:
Hi Leo,
Moet zeggen dat het alweer een tijdje geleden is dat ik dit recept heb gemaakt, dus zal het voor de zekerheid binnenkort nog eens maken. Iemand anders zei ook dat de kleur niet overeen kwam, maar weer een andere reactie zei dat haar versie precies op mijn foto leek, dus ik ga het gewoon nog een keer maken en indien nodig updaten.
Johan zegt:
Ziet er heerlijk uit.We gaan het proberenmaar hebben wel enkelee vragen vooraf:
Welke olie gebruiken: Olijfolie, zonnebloem, canola ?
Welke soort mosterd gebruiken : Amerikaanse, grove franse, scherpe Dijon of een andere?
Ellie Schattevoet zegt:
Ga het vanavond maken laat wel weten hoe het smaakt
Petra Adriaansz zegt:
Vanavond uit proberen!
Anoniem zegt:
Kan dit ook in de slowcooker?
foodfromclaudnine zegt:
Oh ik heb zelf geen ervaring met de slowcooker dus dat durf ik niet te zeggen.
Anoniem zegt:
Ja hoor, kip er rauw in en ongeveer 3,5 uur op low
Pannemans mathieu zegt:
IK GA HET VANAVOND MAKEN Kip stroganoff
Ben benieuwd
Gr mp
Ellis zegt:
Ik heb het gemaakt en ik vond het echt helemaal niet lekker! En ik lust echt alles. Ook qua kleur kwam het gerecht niet overeen met het plaatje erbij. Echt heel zonde!
Lonneke zegt:
Super bedankt voor het recept! Hij is heerlijk en lijkt precies zoals het plaatje!! 🙂 En hij staat onder mijn favoriete recepten!!!
foodfromclaudnine zegt:
Fijn!
Irinka zegt:
Ik mis de flinke scheut vodka..
Daan zegt:
Hoort er geen vodka bij dit recept? Heb dit keer toegevoegd was nog lekkerder