Porties: 5

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 25 minuten


Dit is een ideaal brood als je meerdere mensen over hebt voor de lunch of om op een feestje te serveren. Het is weer eens wat anders dan de eeuwige wraps met zalm!

Lekker veelzijdig

Fijne hiervan is ook dat je makkelijk kan variëren met de ingrediënten. Ik heb hier bijvoorbeeld salami gebruikt, maar dat kan je ook vervangen door proscuito of iets anders. Verder kan je meer groenten toevoegen en het vlees weglaten om er een vegetarische versie van te maken.

Koop je ingredienten of maak zoveel mogelijk zelf

Verder kan je dit zo makkelijk maken als je zelf wil. Ik maak het liefst mijn pesto en gegrilde paprika zelf, maar als je geen tijd hebt kan je dat ook kant en klaar halen!

Ciabatta

Je hebt de voorverpakte ciabatta’s die je zelf nog in de oven moet afbakken, maar ik vind die altijd een beetje droog. Beter is het om een verse ciabatta te kopen, ligt bij de AH altijd bij de stokbrood, en deze te gebruiken.

Ingrediënten

 • 1 vers ciabatta brood
 • 2 el pesto
 • Handje rucola
 • 100 gram salami
 • 60 gram belegen kaas
 • Bol mozzarella
 • 1 gegrilde paprika

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snij je ciabatta open en beleg de onderste helft met pesto, dan salami, de belegen kaas en de mozzarella.
 3. Schuif dit geheel 5 a 10 minuten in de oven of totdat de kaas begint met smelten.
 4. Haal uit de oven en beleg vervolgend met de rucola en als laatste de gegrilde paprika.
 5. Doe nu de bovenste helft erop en pak in met aluminium folie. Zet nog even 10 minuten terug in de oven totdat de kaas helemaal gesmolten is.
 6. Als laatste stap verwijder je de aluminium folie en zet je het brood nog heel even terug in de in de oven of onder de gril totdat het brood lekker knapperig is. Dit duurt met de gril ongeveer 2 minuten.

Snij in kleine stukken en geniet!