Wanneer je een rijsttafel maakt is gewone witte rijst natuurlijk lekker, maar er gaat niets boven een bami. Vind ik dan!

Bami

Deze is iets anders dan normaal omdat ik deze altijd met veel bijgerechten zoals sajoer boontjes, pittige eieren en rendang maak. Ik doe hier dus niet ook nog eens vlees doorheen.

Je zou dit kunnen beschouwen als een simpele bamivariant, maar het past dus heerlijk bij die bovenstaande gerechten.

Weet je trouwens wat ik zo fijn vind aan deze keuken? De kruidenpasta’s zijn veel hetzelfde, de basis is hetzelfde. Je hoeft dus niet 1000 ingrediënten te kopen waar je vervolgens niets meer mee doet.

Indonesische bami

Indonesische bami
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 250 gram eiermie
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl laos
  • 5 el ketjap
  • beetje olie om in de bakken

Instructies

  • Maak de kruidenpasta door de ui, rode peper, knoflook en laos fijn te pureren. Als je geen staafmixer hebt kan je het ook heel fijn snijden.
  • Bereid de eiermie zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de kruidenpasta in totdat deze lekker geurt.
  • Voeg de eiermie toe en de ketjap. Meng totdat alles mie goed bedekt is. Serveer direct.