Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Ook ik heb me wel eens schuldig gemaakt aan het kopen van boemboes! Het leek me altijd zo’n uitdaging om zelf Indonesisch te koken, maar ondertussen begin ik het steeds meer onder de knie te krijgen!

Sajoer boontjes als onderdeel van een rijsttafel

Ik heb deze boontjes zelf gemaakt met rendang en witte rijst erbij en dat was heerlijk! Het kost wat tijd, maar dat is vooral wachten. In de tussentijd kan je lekker in huis rommelen of, als je een slowcooker hebt, zelfs de deur uitgaan!

Vegetarisch of vegan

Wanneer je vegetarisch eet kan je dit ook maken als een heerlijk bijgerecht zonder de rendang. Laat dat wel de trassi weg uit het recept! Trassi is een garnalenpasta en dus niet vegetarisch. Ik ben ook nog van plan nog een keer rendang van jackfruit te maken, dus stay tuned!

Sajoer boontjes

Heerlijke pittige Indonesische boontjes
Bereidingstijd40 min
Totale tijd40 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gram boontjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 tl gember
  • 1/2 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 el samkbal badjak
  • 1 el bruine suiker
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • kokosmelk
  • scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Maak de boontjes schoon.
  • Verhit in een koekenpan een beetje zonnebloemolie en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper op laag vuur. (Je zou deze ingredienten ook kunnen pureren met een staafmixer als je geen zin hebt alles fijn te snijden).
  • Voeg de gember, suiker, trassi en sambal toe en roer door. Voeg de boontjes, de bouillon en de laurier toe en laat dit pruttelen totdat de boontjes gaar zijn. Bij mij duurde dit zo'n 20-25 minuten.
  • Wanneer je boontjes gaar zijn voeg je op het laatst wat kokosmelk toe om het gerecht iets romiger te maken.
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.