Pittige Indonesische eieren

Sambal goreng telor (Indonesische pittige eieren)

Wat is er fijner dan een heerlijke Indonesishe rijsttafel? Ik kan daar zo erg van genieten. Net zo leuk vind ik het dan om zelf te maken. Ik heb al een recept voor rendang op mijn site staan, ook het recept voor sajoerboontjes en bami, maar nu ook deze pittige eieren.

Eieren

Naast dat dit een heerlijk bijgerecht is zou je ook enkel dit kunnen serveren en als vleesvervanger beschouwen. Laat in bovenstaand verhaal de rendang weg en je hebt een heerlijk vegetarisch maaltje.

Pittige Indonesische eieren (sambal goreng telor)

Pittige Indonesische eieren (sambal goreng telor)
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 3

Benodigdheden

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 3 eieren, gekookt en gepeld
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 tl trassi (garnalenpasta) laat dit weg wanneer je vegetarisch eet
  • 1/2 tl laos
  • 1 el sambal
  • 100 ml kokosmelk
  • zout naar smaak
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Begin met het maken van de pasta door de sjalot, knoflook, rode peper, trassi, laos en sambal fijn te pureren. Als je geen staafmixer hebt kan je alles ook gewoon fijn snijden.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier kort de eieren in aan. Voeg dan de pasta toe en bak mee. Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat inkoken totdat je de gewenste dikte hebt.
  • Breng als laatste nog even op smaak met zout en serveer direct.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish