sofine sochicken

Crispy SoChicken wraps met pindasaus

Zoals jullie allemaal weten ben ik niet vegan of vegetarisch. Dat neemt niet weg dat ik wel bewust bezig ben met eten. Ik koop al mijn vlees en zuivel lokaal en van lokale boerderijen en bij vis let ik er altijd op dat dit duurzaam is gevangen.

Toen ik een paar weken terug van SoFine een mailtje kreeg met de vraag of ik hun producten wilde testen was ik direct enthousiast. Ik had er goede dingen over gehoord en al vind ik dat ik niet elke dag vlees of vis hoef te eten is mijn man nog niet helemaal ‘on board’. Dit leek mij dus een mooi compromis!

SoFine SoChicken stick

Deze SoChicken sticks zijn op basis van soja en 100% plantaardig. Er zit behoorlijk wat vitamine en mineralen in dus dat is mooi meegenomen! Ik vond ze los lekker, met een dipsausje, maar ik wilde er natuurlijk ook een echt recept mee maken.

sofine sochicken

Pindasaus

Omdat ik het gerecht helemaal vegan wilde houden heb ik voor wraps met pindasaus gekozen. Ik ben al snel geneigd om overal kaas en mayonaise bij te doen en dat staat je uiteraard vrij, maar omdat SoFine een trots vegan merk is wilde ik die kant niet opgaan. Normaal maak ik pindasaus altijd met trassi, maar aangezien dit een garnalenpasta is laat ik dat hier weg.

sofine sochicken

Crispy SoChicken wraps met pindasaus

Crispy SoChicken wraps met pindasaus
cooking time15 min
total cooking time15 min
servings: 2

Ingredients

Voor de wraps

  • 4 medium tortillas
  • 1 packet SoChicken sticks
  • 100 grams rode kool, in dunne reepjes gesneden
  • 100 grams wortel, in dunne reepjes gesneden
  • Verse koriander naar smaak, fijngehakt
  • Verse koriander naar smaak, fijngehakt

Voor de pindasaus

  • 3 tablespoon peanutbutter
  • 2 gloves of garlic, chopped
  • 1 teaspoon galangal herbs
  • 1 teaspoon djintan (cumin)
  • 2 teaspoon ketoembar (coriander)
  • 2 teaspoon sambal
  • 1/2 tablespoon brown sugar
  • scheut ketjap manis
  • scheut water

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de 4 SoChichen sticks totdat ze krokant zijn, zo’n 6 a 8 minuten.
  • Meng voor de pindasaus in een steelpan alle ingrediënten behalve het water. Je zult zien dat je een donkerbruine dikke pasta hebt. Als je minder van pittig eten houdt zou je kunnen beginnen met 1 theelepel sambal en daarna even proeven of je nog wat wil toevoegen.
    Add some water and stir on low heat until everything is mixed. Is it too thick? Add some more water. Too thin, keep on low heat until it thickens up. Keep stirring though, so it won't burn on the bottom.
  • Verhit de tortillas in een droge koekenpan. Smeer de tortilla licht in met pindasaus. Leg wat rode kool, wortel en één Sochicken stick in het midden. Verdeel wat koriander hieroverheen en sprenkel wat limoensap eroverheen.
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol dan op. Om de tortilla vast te plakken kun je een beetje pindasaus gebruiken. Herhaal met de overige 3 tortilla’s.
  • Snij de wraps door midden en serveer met extra pindasaus en een schijfje limoen.

Dit artikel is een samenwerking met SoFine Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish