salade met biefstukreepjes

Salade met biefstukreepjes

Deze salade, ik heb ‘m niet zelf verzonnen. Ik werkte vroeger in het Circustheater en daar mocht ik dan ook eten. Kwam dat even goed uit want tijdens mijn studententijd kon ik het niet breed laten hangen en at ik voornamelijk tosti’s.

Biefstukreepjes

Het moeilijkste van de salade is de biefstuk goed bakken. Je wilt het niet taai bakken, maar het moet ook niet te rauw zijn. Verder is het super simpel en een kwestie van alles mengen.

salade met biefstukreepjes

Pesto

Heb je zin om ook zelf de pesto te maken, neem dan here een kijkje voor het recept.

Salade met biefstukreepjes

Salade met biefstukreepjes
cooking time10 min
total cooking time10 min
servings: 2

Ingredients

  • 2 biefstukjes, in reepjes gesneden
  • 75 grams gemengde salade
  • 1 red onion, in half rings
  • 2 tablespoon pesto
  • 1 tablespoon pijnboompitten
  • 30 grams Parmesan cheese, grated
  • knob butter
  • pepper and salt

Instructions

  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi goudbruin zijn en leg dan apart.
  • Breng de biefstuk op smaak met peper en zout en bak in wat boter tot de gewenste gaarheid.
  • Haal de biefstukken uit de pan en laat even rusten. Zet het vuur uit en voeg vervolgens de pesto toe aan het restant van de olie roer goed door. Dit wordt de dressing.
  • Meng de sla met de rode ui, parmezaan, pijnboompitten, de biefstuk en de dressing uit de pan.
  • Dien direct op. Serveer eventueel met wat stokbrood.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish