Ik ben niet echt een soep mens, ik ben dol op uiensoep met lekker veel gratin en pompoensoep. Al ben ik wel steeds meer soepjes gaan waarderen de laatste tijd, zoals deze dumpling noodle soep.
pompoensoep
Wat ik zo lekker vind aan pompoensoep, naast de smaak, is de structuur. Ik hou van een hele dikke soep zodat het bijna meer een dunne puree is in plaats van een bouillon.
Snel en makkelijk
Wat verder heel fijn is aan deze soep, is dat ie héél snel klaar is. De pompoen moet een kwartiertje koken, staafmixer erop en je kan aan tafel. Heel fijn als je al een hele dag hebt gewerkt en geen zin hebt in tijden in de keuken staan. Ik koop ook altijd gewoon gesneden pompoen zodat je dat gedoe ook niet hebt.
Veelzijdig
Wat verder heel fijn is, is dat deze soep lekker veelzijdig is. Je kan heel veel kanten op qua smaak, maar ik kies toch altijd voor de chili, kokos, koriander variant. Deze vind ik het lekkerst, dan heb je fris, zoet en pittig.
Pompoensoep
Ingrediënten
- 400 gram pompoen in blokjes
- 400 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 1/2 chilipeper
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- handje verse koriander
- 1/2 theelepel komijn
- peper
- 1/2 groente bouillonblokje
- scheutje olie
Instructies
- Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en
gesnipperde ui. Het hoeft allemaal niet fijn en klein want we gaan
straks toch alles pureren. - Voeg dan de pompoen, de chilipeper in stukjes gesneden en de komijn toe
en roer nog even door. Voeg het water en het halve bouillonblokje toe en
kook zo’n 15 minuten totdat de pompoen gaar is. Dit is natuurlijk
afhankelijk van hoe groot je pompoenblokjes zijn dus hou dit in de
gaten. Als je met een mes makkelijk door de pompoen heen prikt is deze
gaar. - Wanneer de pompoen gaar is voeg je de kokosmelk toe en de koriander en pureer dan totdat alles fijn is en er geen stukjes meer in zit. Proef dan even en breng op smaak met peper.
- Laat inkoken totdat je de gewenste dikte hebt of serveer direct.
Heerlijk met een tosti of stokbrood. Zelf garneer ik altijd graag met
nog wat extra kokosmelk en héél veel koriander.
Claudine zegt:
Dit is echt een heerlijke pompoensoep.
Ben gek op koriander en kokos. Zelf vervang ik de chilipeper voor groene jalapeño.
Ik vind dit de beste vega variant voor pompoensoep. En extra romig met dat scheutje kokos bij serveren. Dank voor het delen!