Ik ben niet echt een soep mens, ik ben dol op uiensoep met lekker veel gratin en pompoensoep. Al ben ik wel steeds meer soepjes gaan waarderen de laatste tijd, zoals deze dumpling noodle soep.

pompoensoep

Wat ik zo lekker vind aan pompoensoep, naast de smaak, is de structuur. Ik hou van een hele dikke soep zodat het bijna meer een dunne puree is in plaats van een bouillon.

Snel en makkelijk

Wat verder heel fijn is aan deze soep, is dat ie héél snel klaar is. De pompoen moet een kwartiertje koken, staafmixer erop en je kan aan tafel. Heel fijn als je al een hele dag hebt gewerkt en geen zin hebt in tijden in de keuken staan. Ik koop ook altijd gewoon gesneden pompoen zodat je dat gedoe ook niet hebt.

Veelzijdig

Wat verder heel fijn is, is dat deze soep lekker veelzijdig is. Je kan heel veel kanten op qua smaak, maar ik kies toch altijd voor de chili, kokos, koriander variant. Deze vind ik het lekkerst, dan heb je fris, zoet en pittig.

pompoensoep
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pompoensoep

Een heerlijke soep vol met groenten, ideaal voor in de herfst.
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 400 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 chilipeper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse koriander
  • 1/2 theelepel komijn
  • peper
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • scheutje olie

Instructies

  • Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en
    gesnipperde ui. Het hoeft allemaal niet fijn en klein want we gaan
    straks toch alles pureren.

  • Voeg dan de pompoen, de chilipeper in stukjes gesneden en de komijn toe
    en roer nog even door. Voeg het water en het halve bouillonblokje toe en
    kook zo’n 15 minuten totdat de pompoen gaar is. Dit is natuurlijk
    afhankelijk van hoe groot je pompoenblokjes zijn dus hou dit in de
    gaten. Als je met een mes makkelijk door de pompoen heen prikt is deze
    gaar.

  • Wanneer de pompoen gaar is voeg je de kokosmelk toe en de koriander en pureer dan totdat alles fijn is en er geen stukjes meer in zit. Proef dan even en breng op smaak met peper.

  • Laat inkoken totdat je de gewenste dikte hebt of serveer direct.
    Heerlijk met een tosti of stokbrood. Zelf garneer ik altijd graag met
    nog wat extra kokosmelk en héél veel koriander.