pompoensoep
Avondeten,  Koolhydraatarm,  Lunch

Pompoensoep

Toen ik van Maxima Kitchen Equipment een aantal apparaten mocht uittesten zat daar ook een hele krachtige staafmixer tussen. En bij een staafmixer denk ik automatisch maar aan één ding, soep!

Ik ben niet echt een soep mens, ik ben dol op uiensoep met lekker veel gratin en pompoensoep. Dan houdt het wel weer op voor mij eigenlijk.

Wat ik zo lekker vind aan pompoensoep, naast de smaak, is de structuur. Ik hou van een hele dikke soep zodat het bijna meer een dunne puree is in plaats van een bouillon.

Snel en makkelijk

Wat verder heel fijn is aan deze soep, is dat ie héél snel klaar is. De pompoen moet een kwartiertje koken, staafmixer erop en je kan aan tafel. Heel fijn als je al een hele dag hebt gewerkt en geen zin hebt in tijden in de keuken staan.

Veelzijdig

Wat verder heel fijn is, is dat deze soep lekker veelzijdig is. Je kan heel veel kanten op qua smaak, maar ik kies toch altijd voor de chili, kokos, koriander variant. Deze vind ik het lekkerst, dan heb je fris, zoet en pittig.

Benodigdheden

Eigenlijk heb je voor dit recept maar 2 dingen nodig.

Een soeppan

Een staafmixer, ik heb deze gebruikt.

Ingrediënten voor 2 kommen

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 400ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 chilipeper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • handje verse koriander
  • 1/2 tl komijn
  • peper
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • scheutje olie

Bereidingswijze

1. Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en gesnipperde ui. Het hoeft allemaal niet fijn en klein want we gaan straks toch alles pureren.

2. Voeg dan de pompoen, de chilipeper in stukjes gesneden en de komijn toe en roer nog even door. Voeg het water en het halve bouillonblokje toe en kook zo’n 15 minuten totdat de pompoen gaar is. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je pompoenblokjes zijn dus hou dit in de gaten. Als je met een mes makkelijk door de pompoen heen prikt is deze gaar.

3. Wanneer de pompoen gaar is voeg je de kokosmelk toe en de komijn en pureer dan totdat alles fijn is en er geen stukjes meer in zit. Proef dan even en breng op smaak met peper

4. Laat inkoken totdat je de gewenste dikte hebt of serveer direct. Heerlijk met een tosti of stokbrood. Zelf garneer ik altijd graag met nog wat extra kokosmelk en héél veel koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.