Pompoensoep
Een heerlijke soep vol met groenten, ideaal voor in de herfst.
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: lunch, Soep
Trefwoord: kippensoep, kokosmelk, koriander, pompoen, vegan
Servings: 2
- 400 gram pompoen in blokjes
- 400 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 1/2 chilipeper
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- handje verse koriander
- 1/2 theelepel komijn
- peper
- 1/2 groente bouillonblokje
- scheutje olie
Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en
gesnipperde ui. Het hoeft allemaal niet fijn en klein want we gaan
straks toch alles pureren.
Voeg dan de pompoen, de chilipeper in stukjes gesneden en de komijn toe
en roer nog even door. Voeg het water en het halve bouillonblokje toe en
kook zo’n 15 minuten totdat de pompoen gaar is. Dit is natuurlijk
afhankelijk van hoe groot je pompoenblokjes zijn dus hou dit in de
gaten. Als je met een mes makkelijk door de pompoen heen prikt is deze
gaar.
Wanneer de pompoen gaar is voeg je de kokosmelk toe en de koriander en pureer dan totdat alles fijn is en er geen stukjes meer in zit. Proef dan even en breng op smaak met peper.
Laat inkoken totdat je de gewenste dikte hebt of serveer direct.
Heerlijk met een tosti of stokbrood. Zelf garneer ik altijd graag met
nog wat extra kokosmelk en héél veel koriander.