Als je dit gerecht ziet dan denk je “caloriebom”, de naam alleen al…loaded fries, maar dat valt best mee. Het is natuurlijk geen salade maar zo af en toe moet dit best kunnen.
Gezondere optie
De reden dat dit gerecht meevalt qua calorieën is omdat ik de friet bak met maar 1 eetlepel olie. Ik heb het recept voor de friet los al uitgeschreven hier, maar ik zal de bereidingswijze in dit recept ook vermelden.
De truc om knapperige en toch smeuïge friet voor elkaar te krijgen is dat je die ene eetlepel olie mee verwarmt in de oven. Op deze manier worden je frietjes meteen geschroeid wanneer ze de oven in gaan.
Pulled pork
Ik maak dit gerecht vaak wanneer ik pulled pork over heb. Het recept daarvan staat hier, dit is heerlijk op pizza, nacho’s en dus ook op friet!
Loaded fries met pulled pork
Loaded fries met pulled pork
Porties: 2
Ingrediënten
- 400 gram kruimige aardappelen, in frieten gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- 100 ml koffiemelk
- 60 gram cheddar
- 1 bosui, in ringen gesneden
- handje koriander, fijngehakt
- 1 el creme fraiche
- pulled pork (hoeveelheid naar keuze)
Instructies
- Leg een vel bakpapier op een oven rek en verdeel hier één eetlepel olie over. Schuif dit in de oven en verwarm de oven voor tot 220 graden.
- Als de oven voorverwarmd is, haal je oven rek met bakpapier er dan uit en verdeel hier de friet overheen. Hussel een beetje zodat alles bedekt is met olie. Bak dit 20 minuten af. Hussel dan alles nog een keer, breng op smaak met zout en bak dan weer 20 minuten. Als het goed is, dit is afhankelijk van hoe dik je je friet gesneden hebt, zijn je frietjes nu lekker knapperig en goudbruin.
- In een steelpan verwarmen we de koffiemelk en hier doen we de cheddar in. Hou het vuur zacht. Wanneer de cheddar gesmolten is, is je kaassaus klaar. De koffiemelk zorgt voor een mooie dikke saus, dit lukt niet zo goed met gewone melk.
- Dien de friet op met de pulled pork, kaassaus, bosui, koriander en creme fraiche.