Wanneer je een rijsttafel maakt is gewone witte rijst natuurlijk lekker, maar er gaat niets boven een bami. Vind ik dan!
Bami
Deze is iets anders dan normaal omdat ik deze altijd met veel bijgerechten zoals sajoer boontjes, pittige eieren en rendang maak. Ik doe hier dus niet ook nog eens vlees doorheen.
Je zou dit kunnen beschouwen als een simpele bamivariant, maar het past dus heerlijk bij die bovenstaande gerechten.
Weet je trouwens wat ik zo fijn vind aan deze keuken? De kruidenpasta’s zijn veel hetzelfde, de basis is hetzelfde. Je hoeft dus niet 1000 ingrediënten te kopen waar je vervolgens niets meer mee doet.
Indonesische bami
Indonesische bami
Porties: 4
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 250 gram eiermie
- 1 ui
- 1 rode peper
- 4 tenen knoflook
- 1 tl laos
- 5 el ketjap
- beetje olie om in de bakken
Instructies
- Maak de kruidenpasta door de ui, rode peper, knoflook en laos fijn te pureren. Als je geen staafmixer hebt kan je het ook heel fijn snijden.
- Bereid de eiermie zoals op de verpakking vermeld staat.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de kruidenpasta in totdat deze lekker geurt.
- Voeg de eiermie toe en de ketjap. Meng totdat alles mie goed bedekt is. Serveer direct.
Maria zegt:
Hai, ik ga de rijsttafel maken en nu zie ik dat de rendang weg is. Kan je die er weer opzetten ajb? Alvast bedankt. Grts M
foodfromclaudnine zegt:
Hi, zag dat ie idd bij ‘verwijderde berichten’stond. Vreemd. Hij staat er weer op hoor!
Maria zegt:
Toppie! Dank je wel hoor