Ik heb al een recept op mijn website staan voor chocolade mousse maar deze is net wat luchtiger. Het is dus de vraag, wil je ‘m wat rijker en zwaarder dan moet je dat andere recept nemen, wil je m iets luchtiger, dan moet je deze nemen.

Chocolade mousse

Voor etentjes en feestjes is het hardstikke leuk om je mousse in schaaltjes te serveren, maar het is ook heel leuk om het in een grote schaal op te dienen, een beetje een Franse bistro stijl.

Dit recept is overigens niet ingewikkeld, maar je hebt wel veel kommen nodig! En houd er ook rekening mee dat het een aantal uurtjes in de koelkast moet opstijven. Wil je het voor een etentje maken en er niet over na hoeven denken, maak het dan een dag van tevoren.

Benieuwd naar ’the making of’? Bekijk dan deze reel.

Chocolade mousse

Chocolade mousse
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd4 uur 30 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • 125 gram slagroom
  • 125 gram pure chocolade
  • 25 gram boter

Instructies

  • Splits de eieren. Doe in 1 kom de eiwitten met de suiker, in een 2e kom de dooiers, in de 3e kom de slagroom en in een 4e kom de chocolade met de boter.
  • Smelt de boter en chocolade au bain marie. Klop intussen de slagroom op tot je stijve pieken hebt en klop de dooiers op tot deze lichtgeel en luchtig zijn.
  • Klop als laatste de eiwitten met de suiker op tot je stijve pieken hebt.
  • Voeg de dooiers bij de slagroom en vouw door tot dit gemengd is. Voeg de chocolade toe (zorg ervoor dat dit nog wel warm en vloeibaar is, maar niet heet. Wanneer je de choco met je vinger aanraakt moet het een beetje warm aanvoelen) en vouw door tot dit gemengd is.
  • Voeg dit nu toe aan het eiwit en vouw door tot dit ook weer gemengd is.
  • Verdeel over 4 glaasjes, of die in een grote schaal, en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. De hele nacht kan ook!