chocolade mousse

Chocolade mousse

Deze chocolade mousse is niet echt te vergelijken met die uit de supermarkt. Begrijp me niet verkeerd, die kan ik stiekem ook erg waarderen maar deze is veel rijker, minder heftig zoet en je proeft de chocolade heel erg goed.

Chocolade mousse

Ik heb hier pure 70% chocolade gebruikt, maar je kunt ook een mix van puur en melk gebruiken. Of de donkere melk van Tony, die lijkt me ook heerlijk hierin. Onthoud dat de chocolade de nummer 1 smaak hier is, dus koop chocolade die je lekker vindt om ook los te eten.

Rauwe eieren

Ja, dit gerecht bevat rauwe eieren dus eet dit niet wanneer je in een risicogroep valt. Zelf heb ik er nu geen probleem mee met het eten van rauwe eieren, maar mocht jij dat niet willen/kunnen kun je het eiwit en de suiker au bain marie opkloppen en verwarmen tot 70 graden. De slagroom verwarm je met de eidooiers. Laat alles alleen tot het mengen weer afkoelen tot minimaal kamertemperatuur.

Chocolade mousse

Chocolade mousse
Bereidingstijd15 min
Totale tijd4 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 35 gram kristalsuiker
  • 200 gram slagroom
  • extra slagroom + chocolade voor het serveren

Instructies

  • Smelt de chocolade met 50 gram slagroom au bain marie, laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eiwitten samen met de suiker op tot stijf. Klop de slagroom op tot stevig.
  • Wanneer de chocolade is afgekoeld meng dan de 2 eidooiers erdoorheen. Vouw de eiwitten door de chocholade en vervolgens de slagroom er ook doorheen.
  • Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch