Zijn jullie bekend met burrata? Dit is eigenlijk gewoon een mozzarella, maar de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Dit zorgt voor een hele smeuige kaas met een zachte smaak.
Burrata vind ik dan ook een ideale kaas voor in een caprese salade. Lekker met geroosterde cherrytomaten, zelfgemaakte pesto, verse basilicum en gegrild brood. Heerlijk!
Pesto
Die kan je natuurlijk makkelijk kant en klaar kopen, maar aangezien we toch verse basilicum gebruiken hier kan je het net zo goed zelf maken. Je hebt alleen voor het gemak wel een blender of foodprocessor nodig, maar dan is het zo gepiept. Klik hier voor het hele recept.
Brood
Verder heb ik ook nog eens zelf mijn brood gebakken. Dat lijkt misschien veel werk, maar dat valt reuze mee. Zeker als je een keukenmachine hebt die het kneedwerk voor je doet. Je moet het deeg enkel even laten rijzen, een uurtje ongeveer, en dan een half uur afbakken. Het resultaat is zacht brood met een lekkere knapperige korst. Zo krijg je het niet mee van de supermarkt! Klik hier voor het basis recept van een heerlijk wit brood.
Caprese salade met burrata
Ingrediënten
- 1 bol burrata
- 250 gram cherrytomaten
- 1 eetlepel pesto
- handje rucola
- 5 gram verse basilicum fijngesneden
- 2 sneeën brood
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- peper en zout
- beetje olie
Instructies
- Verhit een beetje olie in een pan enbak hier je cherrytomaten in totat
ze zacht zijn en het velletje is gebarsten. Ik vind het lekker om de
helft van de tomaten heel te laten en de andere helft te halveren. Zo
heb je verschil in srtuctuur straks. - Rooster/gril het brood en snij door de helft. Dit dienen we straks met de salade op.
- Haal de tomaten van het vuur en meng in een kom samen met de basilicum, pesto, peper en zout.
- Dien een bord op met wat rucola, leg de burrata in het midden en verdeel
je tomatenmengsel en de pijnboompitten over het bord. Serveer met het
brood.