Ik ben een groot fan van bloemkoolpuree. Ja, ik weet het.. ik als groot liefhebber van koolhydraten! Wist je dat wij geregeld doordeweeks in de avond koolhydraatbeperkt eten? Puur als compensatie van de meer koolhydraatrijke lunch die ik vaak maak.

Bloemkoolpuree

Dit recept staat trouwens al een tijdje op mijn website. Vaak eet ik dit met pittige gehaktballen of met geroerbakte groenten, het is een fantastische manier om zonder moeite heel veel groenten te eten.

Keto

Wist je dan toevallig ook dat wij best een tijd het keto dieet hebben gevolgd? Ik kan me er nu bijna niets meer bij voorstellen, haha, maar we waren groot fan. Zelf zou ik niet meer zo’n rigoureus dieet willen doen, ik droomde op een gegeven moment van brood met kaas en vond het te beperkend tijdens sociale gebeurtenissen. Wel heb ik een aantal heerlijke lowcarb recepten uit die tijd overgehouden, zoals dus dit maar ook deze kip uit de oven met roomkaas, deze asperge champignon gratin en deze fantastische salade met burrata.

Garnalen

Meestal koop ik deze diepvries rauwe garnalen, die ontdooi ik en pel ik dan. Nu had ik toevallig nog wat tijgergamba’s in de vriezer liggen en geheel per ongeluk stuitte ik zo op een fantastische bereidingswijze. De garnalen bak je nu in de schil, daardoor komen er superveel smaken vrij. Om deze reden is hele gamba’s ook fijn want in de koppen zitten super veel sappen en extreem veel smaak. Die zijn alleen wel prijzig dus ik snap het als je daar niet voor wil gaan. Haal dan in ieder geval deze half gepelde rauwe en bak ze alsnog zoveel mogelijk in de schil. Na het bakken maak je ze schoon, de schillen kun je nog gebruiken voor een bisque.

bloemkoolpuree met garnalen in roomsaus
Pin recept
Recept afdrukken
3.67 van 3 stemmen

Bloemkoolpuree met garnalen in romige paprika tomatensaus

Bloemkoolpuree met garnalen in romige paprika tomatensaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

 • 2 porties bloemkoolpuree
 • 10 grote hele gamba's (of zoveel mogelijk ongepeld)
 • klontje boter en scheutje zonnebloemolie
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1/4 tl chilipeper
 • 1/4 tl versgemalen zwarte peper
 • 1.5 el tomatenpuree
 • 500 ml heet water
 • 1 kippenbouillon blokje
 • 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
 • 10 gram verse basilicum, fijngehakt
 • 150 ml slagroom

Instructies

 • Verhit wat zonnebloemolie en een klontje boter in een koekenpan. Dek de gamba's goed droog en bak op hoog vuur tot de gamba's dieproze zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen.
 • Voeg de paprika toe aan de pan en bak 2 a 3 minuten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder, chilipoeder en peper toe en bak een minuutje mee.
 • Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend een minuut door.
 • Voeg het hete water en het bouillonblokje toe en 5 a 10 minuten borrelen totdat het vocht is ingekookt tot ongeveer de helft.
 • Pel intussen de gamba's. Je kunt de schillen eventueel bewaren voor een bisque.
 • Voeg de parmezaan en de basilucum toe aan de saus. Roer door en laat op laag vuur staan totdat de parmezaan is gesmolten.
 • Voeg op het einde de slagroom toe en doe de garnalen terug in de pan. Laat pruttelen totdat de garnalen weer heet zijn en de saus dik genoeg is.
 • Serveer samen met de bloemkoolpuree (of pasta).