Kip uit de oven met roomkaas

Kip uit de oven met roomkaas

Dit gerecht heeft niet echt een naam dus noem ik het maar gewoon kip uit de oven. De kip wordt niet echt in de oven bereid, het wordt eerst gebakken en daarna gaat het nog even de oven in zodat de kaas en roomkaas lekker kan smelten.

Kip uit de oven

Ik heb dit gerecht eerder gemaakt en toen wel helemaal bereid in de oven, maar ik vind het vlees dan snel erg droog worden en ik vind het ook lekkerder wanneer de kip eerst nog even gebakken is.

Groenten

Voor groenten heb ik spinazie in de ovenschaal/pan erbij gedaan. De spinazie bakt en slinkt en de roomkaas mengt ook met de spinazie. Het is een heerlijke combinatie!

Koolhydraatarm

Wij hebben dit gerecht zo gegeten, maar je kunt er ook lekker gebakken aardappelen bij doen. Bart eet tegenwoordig weer meer koolhydraatarm en dit is een gerecht dat we allebei lekker vinden. Bloemkoolpuree is trouwens ook een goede optie om erbij te doen!

Kip uit de oven met roomkaas

Kip uit de oven met roomkaas
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Porties: 3 porties

Ingrediënten

Voor de kip

  • 3 kipfilets
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1/4 tl chilivlokken
  • klontje boter

Voor de roomkaas mix

  • 200 gram roomkaas
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl peper
  • snufje zout

Verder

  • 300 gram spinazie
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 2 bosui, fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan. Breng de kip op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chilivlokken. Bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar en leg apart.
  • Bak de spinazie kort in de pan van de kip aan, dit is enkel zodat de spinazie de restjes smaak uit de pan kan opnemen.
  • Voor de roomkaas mix breng de roomkaas op smaak met bieslook, peterselie, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Vul een ovenschaal of een ovenbestendige pan met de spinazie, dan de kip, verdeel de roomkaas over de kip en verdeel dan de geraspte cheddar over de roomkaas.
  • Bak in de oven tot de kaas gesmolten is, zo'n 10 minuten.
  • Garneer met de bosui ringetjes en dien direct op.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch