Van suddervlees bestaan vele recepten, maar het lekekerst vind ik het op deze manier. Heel puur en zonder toevoegingen. Je proeft echt het vlees dus.

Suddervlees zoals ik het vroeger kreeg

Mijn opa maakte het vroeger op deze manier en mijn moeder na hem. Eindelijk een keertje iets dat mijn moeder maakte dat ik wel lekker vind!

Suddervlees heeft altijd iets zuurs nodig om het vlees zacht te maken, je zou azijn kunnen gebruiken, maar ik doe er tomaten doorheen. Naast dat dit het vlees zacht maakt geeft het de jus ook een lekkere smaak.

Een extra iets om het vlees zo zacht mogelijk te krijgen is kokend water toevoegen in plaats van koud water. Door koud water schrikt het vlees en kan het taai worden. Verder is dit vooral een kwestie van een tijdje op laten staan. Meestal duurt het bij mij zo’n 3 uur voordat het lekker zacht en perfect is.

(bloem)koolpuree

Één van mijn favoriete combinaties hier is met bloemkoolpuree. Ik vind dat namlijk lekkerder dan gewone puree en dan heb je toch nog je minimun aan groenten binnen gekregen.

suddervlees

Suddervlees

Een heerlijk suddervlees zonder allemaal toevoegingen, geserveerd met bloemkoolpuree
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd3 uur 10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 700 gram runderlappen
  • klontje boter
  • peper en zout
  • 3 tomaten in kwarten gesneden
  • 250 ml kokend water

Instructies

  • Verhit de boter in een stoofpan.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  • Braad het vlees aan totdat de buitenkant bruin in, hoe beter aangebakken hoe beter de smaak.
  • Voeg de tomaat en het kokend water toe en laat minimaal zo'n 3 uur pruttelen op laag vuur totdat het vlees mals is.
  • Serveer met (bloemkool)puree