Een smaakbom, sriracha kip met rijst. De kip meng je met opgeklopt ei en daarna haal je het door maïzena. De kip frituur je vervolgens in een laagje (zonnebloem)olie. Terwijl de kip bakt maak je een fijne saus van onder andere sriracha, sojasaus, bruine suiker en boter. Geloof me, dit wil je maken.
Sriracha kip met rijst
Ik vind zelf sriracha niet pittig, maar mocht jij het wel pittig vinden dan kan je iets minder gebruiken. Het fijne van dit gerecht is dat je het ook kan vervangen met garnalen.
Ik heb er zelf nog geroosterde broccoli bij gedaan, dit zie je alleen niet op de foto. Andere fijne opties zijn geroosterde bimi, peultjes of sugarsnaps.
Sriracha kip met rijst
Sriracha kip met rijst
Porties: 2
Ingrediënten
Voor de kip
- flinke laag zonnebloemolie
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 ei, opgeklopt
- maïzena
Voor de saus
- 6 el sriracha
- 2 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
- 3 el water
- 3 el boter
- 2 stengels bosui, in ringen gesneden
- sesamzaad
Instructies
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een (koeken)pan.
- Breng de kip op smaak met peper en zout. Meng de kip met het opgeklopte ei en paneer daarna met maizena.
- Bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin, krokant en gaar.
- Verhit intussen de sriracha, bruine suiker, sojasaus, water en boter. Voeg de helft van de bosui toe. Roer door tot de suiker gesmolten is.
- Meng de kip met de saus. Garneer met het sesamzaad en serveer met witte wijst, broccoli, bimi, peultjes of sugarsnaps.
Samira zegt:
Er zijn verschillende sriracha varianten. Welke heb je gebruikt voor dit recept?
Alvast bedankt!
foodfromclaudnine zegt:
De reguliere, dus zonder extra toevoegingen en ook niet de extra hete. Merk vind ik niet zoveel verschil in zitten, dus daar varieer ik mee.
Meike Oude Luttikhuis zegt:
Er staat geen paneer in de ingrediëntenlijst
foodfromclaudnine zegt:
Hi Meike, dat klopt. Er staat paneer met maizena, dus de maizena zorgt na het bakken voor het krokante laagje. Er gaat geen paneermeel bij.
Stephanie zegt:
Voor het verjaardagsfeest van mijn dochter heb ik 5 recepten van jou gemaakt! Alle schalen werden nog net niet uitgelikt. Deze sriracha kip was de ster van de avond! Ik ben een groot fan van jouw recepten! Alles is even lekker 🙂
Anoniem zegt:
Deze sriracha kip, vrouw, echt hemels!
Of ik geen liter kan maken voor voorraad was de vraag haha.
Heel blij met jouw recepten, dank!
En enorm mooie foto´s ook.
Fijn weekend!
Monique zegt:
Vandaag voor het eerst dit gerecht gemaakt. Het was in één woord geweldig! Echt super lekker. Kan het iedereen aanraden. Wij maken het heel snel nog een keer. Dank je wel!
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn om te horen!