Een smaakbom, sriracha kip met rijst. De kip meng je met opgeklopt ei en daarna haal je het door maïzena. De kip frituur je vervolgens in een laagje (zonnebloem)olie. Terwijl de kip bakt maak je een fijne saus van onder andere sriracha, sojasaus, bruine suiker en boter. Geloof me, dit wil je maken.

Sriracha kip met rijst

Ik vind zelf sriracha niet pittig, maar mocht jij het wel pittig vinden dan kan je iets minder gebruiken. Het fijne van dit gerecht is dat je het ook kan vervangen met garnalen.

Ik heb er zelf nog geroosterde broccoli bij gedaan, dit zie je alleen niet op de foto. Andere fijne opties zijn geroosterde bimi, peultjes of sugarsnaps.

Sriracha kip met rijst

Sriracha kip met rijst
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • flinke laag zonnebloemolie
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 ei, opgeklopt
  • maïzena

Voor de saus

  • 6 el sriracha
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el sojasaus
  • 3 el water
  • 3 el boter
  • 2 stengels bosui, in ringen gesneden
  • sesamzaad

Instructies

  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een (koeken)pan.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Meng de kip met het opgeklopte ei en paneer daarna met maizena.
  • Bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin, krokant en gaar.
  • Verhit intussen de sriracha, bruine suiker, sojasaus, water en boter. Voeg de helft van de bosui toe. Roer door tot de suiker gesmolten is.
  • Meng de kip met de saus. Garneer met het sesamzaad en serveer met witte wijst, broccoli, bimi, peultjes of sugarsnaps.