Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Sriracha kip met rijst
Sriracha kip met rijst
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
aziatisch
Trefwoord:
Sriracha kip met rijst
Servings:
2
Ingredients
Voor de kip
flinke laag zonnebloemolie
2
kipfilets, in blokjes gesneden
1
ei, opgeklopt
maïzena
Voor de saus
6
el
sriracha
2
el
bruine suiker
2
el
sojasaus
3
el
water
3
el
boter
2
stengels bosui, in ringen gesneden
sesamzaad
Instructions
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een (koeken)pan.
Breng de kip op smaak met peper en zout. Meng de kip met het opgeklopte ei en paneer daarna met maizena.
Bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin, krokant en gaar.
Verhit intussen de sriracha, bruine suiker, sojasaus, water en boter. Voeg de helft van de bosui toe. Roer door tot de suiker gesmolten is.
Meng de kip met de saus. Garneer met het sesamzaad en serveer met witte wijst, broccoli, bimi, peultjes of sugarsnaps.