Porties: 2
Actieve kooktijd: 5 minuten
Totale bereidingstijd: 5 minuten
Indien je gedroogde sinaasappelschijfjes maakt: 3 uur
Bart is een enorme whisky lliefhebber en daardoor hebben wij altijd een ruime keuze aan openstaande whisky flessen.
Een dram whisky kan ik heel erg waarderen, maar als het heel heet is vind ik een cocktail toch ook wel erg lekker.
Whisky sour
Een officiële whisky sour is met eiwitten. Ik weet niet hoe jij daarover denkt, maar ik vind het idee een beetje mwah. Het zorgt ook voor een schuimlaag en dat vind ik ook niet altijd even lekker.
Zoals de naam al zegt is het een zurige cocktail, maar door de suikersiroop is het niet vervelend zuur. Ik vind dit een heerlijk zomers drankje.
Stevige cocktail
Dat vind ik ‘m wel! Om deze cocktail nog iets meer zomers te maken heb ik het afgemaakt met een scheutje bruisend water.
Ingrediënten
- 60 ml whisky (bourbon)
- 30 ml citroensap
- 15 ml suikerwater
- 1 dash angostura bitter (sla dit eventueel over als je het niet in huis hebt)
- scheutje bruisend water
- ijsblokjes
- gedroogde sinaasappel schijf ter garnering
Bereidingswijze
- Wil jij ook zo’n mooie sinaasappel schijf? Droog dan plakjes sinaasappel op 80 graden in de oven voor een paar uur. Je kan ook de schil van een sinaasappel gebruiken ter garnering, dan ben je een stuk sneller klaar!
- Schenk de whisky, suikerwater, citroensap en bitters in een shaker en vul dan helemaal met ijsblokjes.
- Shake totdat je drankje koud is en schenk in 2 cocktail glazen.
- Vul je glazen dan tot de rand met bruisend water en garneer met je sinaasappelschijf of schil.