Porties: 2

Actieve kooktijd: 25 minuten

Totale bereidingstijd: 25 minuten


Ik ben dol op pasta en ik ben dol op citroen, combineer die twee en je hebt een heerlijk zomers gerecht.

Vegetarisch

Ik heb mijn pasta vegetarisch gehouden, maar ik denk dat het ook heel lekker is met uitgebakken spekjes, kip of gerookte zalm. Je kan alle kanten op met dit gerecht.

Fris maar niet zuur

Ondanks dat hier citroen in gaat is het geen zurig gerecht. De citroen in combinatie met de rozemarijn en de parmezaanse kaas zorgt ervoor dat dit gerecht heerlijk in balans is.

Bereidingstijd

Dit is een simpel en snel gerechtje. Je bent hier ongeveer 15 a 20 minuten mee bezig. Terwijl je de pasta kookt, bereid je de saus voor en op het laatste meng je alles en ben je al klaar!

Ingrediënten

  • 150 a 200 gram pasta (ligt eraan of je een grote eter bent)
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml melk
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 gram spinazie
  • peper en zout
  • extra parmezaanse kaas voor garnering

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de verpakking al dente.

2. Roerbak de spinazie totdat deze geslonken is en zet dan apart.

3. Verhit de boter in een pan en als deze gesmolten is voeg dan de bloem toe. Roer even door en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Voeg de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met de citroenrasp, peper, zout en de rozemarijn.

4. Voeg vervolgens de spinazie toe en de gekookte pasta. Roer alles goed door. Als je de saus te dik vindt kan je nu nog wat melk toevoegen, vind je de saus te dun laat het dan nog even inkoken.

5. Dien op met extra citroen en extra parmezaanse kaas.