Ik heb het idee dat viskoekjes hier niet zo bekend zijn. In Engeland wordt je er bijna mee doodgegooid! Het is heerlijk als lunch met een groene salade of als voorgerecht.

Het fijne aan viskoekjes is dat je eigenlijk elke smaakcombinatie kan maken. Ik heb hier gebruik gemaakt van zalm, maar als je daar niet van houdt is tonijn of een witvis ook erg lekker.

Makkelijk

Het recept is heel makkelijk! Je mengt alle ingrediënten en ik heb met een ijsschep hoopjes van het mengsel gepakt en hier de koekjes van gemaakt. Op deze manier heb je elke keer dezelfde hoeveelheid en zijn al je koekjes ongeveer even groot.

Gebruik met dit soort dingen altijd een goede anti-aanbak pan. Tijdens het bakken zijn je viskoekjes namelijk best fragiel en als ze aan je pan blijven plakken dan vallen ze uit elkaar. Geen zorgen, na het bakken zijn ze een stuk steviger en vallen ze niet zomaar meer uit elkaar.

zalmkoekjes

Zalmkoekjes met aardappel en groenten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gram aardappel
  • blik zalm van 400 gram
  • 200 gram doperwten
  • 2 eetlepels verse peterselie (of 1 el gedroogde)
  • 2 eetlepels verse dille (of 1 el gedroogde)
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • peper en zout
  • 1 ei
  • panko
  • citroen
  • aioli
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en snij dan in kleine blokjes.

  • Maak de zalm schoon en doe samen in een grote kom met de aardappel,
    doperwten, peterselie, dille, creme fraiche en peper en zout. Proef
    altijd even om te kijken of je genoeg zout hebt toegevoegd.

  • Zet dit mengsel dan een half uurtje afgedekt in de koelkast, zo wordt het straks wat steviger.

  • Klop op 1 bord het ei los en doe op het andere bord een flinke hoeveelheid panko.

  • Verhit een laag olie in een goede anti-aanbak pan.

  • Schep met een ijsschep of lepel wat van het mengsel en vorm hier een koekje van, haal door het ei en dan door de panko.

  • Bak de koekjes aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier.

  • Serveer met een citroenpartje en aioli.