Wraps met crispy kip, cheddar en een honing- mosterd mayonaise

Wraps met crispy kip en een honing- mosterdmayonaise

Nadat bart hier een hap van had genomen zei hij ‘smaakt naar MacDonalds’ en ik moet eerlijk toegeven dat dat ook wel een beetje de bedoeling was. Al kijk ik nu even op hun website en staat ie er niet meer tussen! Nou, zo lang ben ik er dus al niet meer geweest.

Kip

Ik ben niet super dol op de Mac, vind vooral de cola daar erg lekker. Soms komt het toevallig zo uit dat we onderweg er even stoppen en dan neem ik meestal iets met kip en vaak de wrap.

Zelf maken

Ik bedacht me dat dit een lekker gerecht is voor de lunch om zelf te maken. Ik word meestal erg opgeblazen van junkfood en wanneer ik het zelf maak heb ik dit probleem niet meer. Daarom probeer ik zo min mogelijk kant en klaar te kopen en altijd zoveel mogelijk zelf te maken, daar voel ik me een stuk beter bij.

Crispy

Een belangrijk onderdeel is dat de kip wel echt crispy is. Dit bereiken we door de gepaneerde kip te bakken in een laag zonnebloemolie. Zonnebloemolie kan goed heet worden waardoor het vlees direct dichtschroeit en dus sappig blijft.

Honing- mosterdmayonaise

Ik moet héél eerlijk bekennen dat ik hier wel kant en klare mayonaise gebruikt heb, maar mocht je dat ook zelf willen maken dan heb ik hier een super simpel en vooral heel snel recept voor je!

Wraps met crispy kip

Wraps met crispy kip, cheddar en een honing- mosterd mayonaise
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 kipfilet in stukken gesneden
  • schaaltje paneermeel
  • 1 losgeklopt ei
  • zonnebloemolie
  • 2 medium wraps
  • 40 gram cheddar, geraspt
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een goede laag zonnebloemolie in een koekenpan. Breng de kip op smaak met peper en zout en haal per stuk eerst door het losgeklopte eimengsel en daarna door de paneermeel.
  • Bak de kip tot deze krokant en gaar is.
  • Verdeel intussen de geraspte cheddar over de wraps en verwarm de wraps dan 30 a 40 seconden in de magnetron totdat de kaas gesmolten is.
  • Meng demayonaise met de honing en de mosterd en zet klaar voor straks.
  • Verdeel de ijsbergsla en de krokant gebakken kip over de wraps en verdeel als laatste de honing- mosterdmayonaise eroverheen.
  • Het makkelijkst is je wrap eerst aan de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens op te rollen. Vouw er een vel bakpapier omheen zodat je de wrap door midden kan snijden zodat het helemaal een stuk makkelijker is om te eten.
0/5 (0 Reviews)
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch