Wienerschnitzel

Wienerschnitzel met kartoffelsalat

Ik ben nog nooit op skie vakantie geweest, het enige dat me daaraan trekt is de wienerschnitzel met kartoffelsalat. De rest kan me gestolen worden!

Wienerschnitzel

Wij gingen elk jaar met mijn familie tussen kerst en Oud en Nieuw een paar dagen weg. Een aantal jaar geleden was dat naar een huisje in Duitsland. Uiteraard moesten we toch ook naar een echt Wienerschnitzelrestautant. En ik wilde er perse geen friet bij, maar een kartoffelsalat. Heerlijk, zo’n mega stuk vlees dat over je bord hangt. Ik hou mezelf maar altijd voor dat het vlees plat is geslagen en daardoor nog groter lijkt, maar het zijn natuurlijk altijd veel te grote porties.

Zelf je vlees paneren vind ik altijd veel lekkerder. Dit omdat je kunt bepalen wat voor (kwaliteit) vlees je koopt. Ik heb altijd het vermoeden dat de voor gepaneerde stukken vlees nooit van de beste kwaliteit is, geen idee of het klopt hoor, maar dat idee heb ik altijd.

Kartoffelsalat

De aardappelsalade is eigenlijk vooral aardappel met mayonaise, maar dat mag de pret niet drukken. Wil je wat groenten eraan toevoegen dan kun je bijvoorbeeld augurk en/of doperwten toevoegen.

Wienerschnitzel met kartoffelsalat

Wienerschnitzel met kartoffelsalat
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kalfscnhnitzels
  • bord met bloem
  • bord met panko
  • 1 ei, losgelopt in een bord
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el roomboter
  • peper en zout
  • citroen

Voor de kartoffelsalat

  • 4 aardappelen
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl azijn
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • handje verse peterselie, fijngehakt

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook in gezouten water tot gaar. Laat helemaal afkoelen.
  • Meng de mayo, azijn, mosterd, ui en peterselie en meng samen met de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast terwijl je de schnitzels bereid.
  • Leg een schnitzel tussen 2 vellen huishoudfolie en sla plat met een vleeshamer of iets anders zwaar. Je wilt een schnitzel hebben van 3 a 4 mm dik. Herhaal met de 2e schnitzel.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout, wentel dan eerst door de bloem, dan het ei en als laatste de panko. Druk de panko goed aan zodat al het vlees goed bedekt is.
  • Verhit de olie met de boter in een koekenpan. Bak het vlees 2 a 3 minuten per kant op medium hoog vuur. Is je pan niet groot genoeg voor beide stukken vlees om los in te liggen, bak dan één voor één.
  • Laat het vlees na het bakken even uitdruipen op wat keukenpapier en serveer dan direct met wat citroen en de kartoffelsalat (en mayo).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch