Vegetarische lasagne met prei en pompoen

Vegetarische lasagne met prei en pompoen

Wij waren onlangs in Frankrijk en na een aantal dagen amper tot geen groenten te hebben gegeten had ik er heel veel behoefte aan. We liepen door een stadje en er stond een rij voor een klein Italiaans zaakje. De geuren… heerlijk. Wij in de rij en eenmaal binnen zagen we pas wat we konden bestellen.

Lasagne

Dat was een keuze uit heerlijke pizza, maar ja..ik wilde groenten, en een lasagne. Keuze was snel gemaakt! Die lasagne was gemaakt met groene lasagnevellen dus Bart was nog even heel enthousiast en overtuigd dat het een koolhydraatarm gerecht was, maar wat dat betreft moest ik heb uit de droom helpen. Verder zat er prei en pompoen doorheen en daar wist ik al dat ik het thuis zou gaan namaken.

Vegetarisch

Officieel mag ik dit niet vegetarisch noemen want er gaat Parmezaanse kaas doorheen, maar iedereen heeft andere ideeën over gestremde kaas dus ik meld het voor de zekerheid gewoon even en wat je ermee doet moet je zelf weten!

Vegetarische lasagne met prei en pompoen

Vegetarische lasagne met prei en pompoen
Bereidingstijd15 min
Totale tijd45 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram lasagnebladen
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 1 liter melk
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in stukjes gesneden
  • 400 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pompoenblokjes tot vorkgaar: je moet er met een vork makkelijk doorgeen kunnen prikken zonder dat het uit elkaar valt. Giet af en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit in een grote steelpan of kookpan de boter, voeg de knoflook en prei toe en fruit. Voeg dan de bloem toe en roer 2 minuten door totdat de bloem gegaard is en zoetig ruikt. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je goed doorroert totdat je een dikke saus hebt. Voeg als laatste de Parmezaanse en belegen kaas toe en breng het geheel op smaak met redelijk wat peper en zout.
  • Bouw de lasagne op door eerst een laag saus in een ovenschaal te doen, dan lasagne, dan wat pompoen en herhaal totdat alles op is, maar eindig met een laag saus.
  • Verdeel de mozzarella eroverheen en bak 30 minuten af. Laat a minuten afkoelen voordat je de lasagne aansnijdt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch