Het is geen geheim dat ik een grote passie heb voor kaas. Ik heb ook altijd gezegd dat kaas dé reden is dat ik niet vegan zou kunnen eten. Maar Violife vroeg me of ik hun vegan kaas wilde proberen en ik was geïntrigeerd.

Violife

De vegans onder ons zullen dit merk vast wel kennen. Violife is 100% vegan en vrij van conserveermiddelen en GGO’s. Verder bevatten de producten geen noten, soja, gluten en lactose, dus ook is dit zeer geschikt voor mensen met allergieën. 

Maar je wilt natuurlijk weten wat ik als ultieme kaasliefhebber van Violife vind. Mijn pizza was fantastisch! De smaak van de Violife Mozzzarella Grated was zeker in combinatie met de bbq/tomatensaus en de gekarameliseerde ui heel lekker. De structuur is iets anders dan je gewend bent, namelijk romiger. Qua structuur kun je het vergelijken met de cheddarplakjes voor op je hamburger.

Je kunt Violife op dezelfde manier gebruiken als een gewone kaas. Ik heb mijn pizza gebakken in mijn pizzaoven zoals ik dat met al mijn pizza’s doe, maar wanneer je je pizza in de oven bakt adviseer ik 180 graden en dan 15 minuten zodat de kaas gegarandeerd goed smelt.

Gekarameliseerde ui

Omdat ik deze pizza helemaal vegan wil houden heb ik de ui gebakken in olie in plaats van boter (je kunt ook vegan boter gebruiken). Neem hiervoor echt de tijd want het goed karamelliseren van uien kan wel een uur duren. Je bakt de uien op laag vuur, roer het regelmatig door, en op een gegeven moment zie je het zacht en bruin worden en de geur die er vanaf komt.. ongeëvenaard.

Pizzadeeg

Wil je zelf je pizzadeeg maken, kijk dan eens bij dit recept. Deze pizza maak ik met zuurdesem, maar je kunt ook enkel gist gebruiken. Het kost amper moeite om te maken, je moet alleen goed plannen omdat het een tijdje moet fermenteren.

violife vegan pizza
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Vegan pizza met gekarameliseerde ui

Vegan pizza met gekarameliseerde ui
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

 • 2 pizza bodems
 • 2 grote witteuien, in halve ringen gesneden
 • 2 el olijfolie
 • Violife Mozzarella grated (hoeveelheid naar smaak)
 • 4 el tomatenpuree
 • 4 el bbq saus
 • takjes verse tijm
 • zout

Instructies

 • Verhit in een hapjespan de olie en bak de uien op laag vuur, wanneer de uien zacht zijn breng dan op smaak met wat zout. Bak verder op laag vuur tot de uien gekarameliseerd, dus heel zacht en donkerbruin, zijn. Houd er rekening mee dat dit makkelijk een uur kan duren.
 • Verhit intussen de oven voor op 180 graden.
 • Meng de tomatenpuree met de bbq saus, breng eventueel nog op smaak met zout.
 • Vorm je 2 bollen pizzadeeg in 2 mooie pizza’s op een bebloemd vel bakpapier. Verdeel de tomaten bbqsaus over de 2 pizza’s. Verdeel de Mozzarella grated over de saus en bak beide pizza’s op het bakpapier 15 minuten af totdat de pizza gaar is en de kaas is gesmolten.
 • Verdeel als laatste de gekarameliseerde ui, dit hoeft niet mee te bakken met de pizza omdat het dan kan verbranden, en wat verse tijm over de pizza.
 • Dien direct op.