Ik weet dat het raar klinkt, een tosti met roerei, maar geloof me wanneer ik zeg dat dit heerlijk is. Een uitgebreid ontbijtje in 1 sandwich gewikkeld. Het lijkt heel erg op deze omelet tosti, maar door de truffelpesto is deze net nog een tikje luxer.
Tosti met roerei
Eest bereid je het roerei voor. Ik doe dit graag in een steelpan, zo krijg ik altijd die heerlijke smeuïge roerei in plaats van die droge vlokken. Gordon Ramsay stijl. De tosti bak ik altijd in een koekenpan, dat vind ik zoveel lekkerder dan een grilijzer. Bij deze raad ik een koekenpan ook echt aan, je wil namelijk niet dat de tosti helemaal platgedrukt wordt en alle roerei in je brood geperst wordt.
Ook belangrijk is dat je beide kanten van het brood kaas doet, dit zodat alles door de kaas lekker aan elkaar plakt en blijft zitten. Als je enkel op 1 snee brood kaas doet valt je tosti uit elkaar. Maar dit is geen straf toch, meer kaas is beter.
Zuurdesembrood
Zelf ben ik een groot fan van zuurdesembrood voor tosti’s (voor alles eigenlijk). Het is smaakvoller dan normaal brood, het is wat steviger en het brood is heel luchtig waardoor de kaas een beetje door die gaten heensijpelt. Heerlijk. Het recept voor zuurdesembrood staat onder andere in mijn kookboek Vers Deeg, samen met een ander heerlijk tosti recept, een salade recept, croque monsieur recept en ga zo maar door.
Truffelpesto
Je kunt truffelpesto kopen in de supermarkt, je kunt het ook zelf maken. Hier staat het recept hoe je zelf pesto maakt, voeg op het einde enkel wat truffelolie toe en je bent klaar. Vervang niet alle olie voor truffelolie, dit is veel te heftig. Proef hoeveel truffelolie jij in je pesto wilt hebben.
Tosti met roerei en truffelpesto
Ingrediënten
- ongezouten roomboter
- 3 eieren
- 4 sneeën zuurdesembrood
- 4 plakken belegen kaas
- 2 el truffelpesto
- peper en zout
Instructies
- Verhit een eetlepel roomboter in een steelpan op laag vuur. Kluts de eieren in een apart kommetje los met een eetlepel water, totdat alles goed gemengd is. Voeg toe aan de steelpan en roer zeer regelmatig door. Houd op laag vuur en je zult zien dat er klontjes ei beginnen te ontstaan. Blijf doorroeren. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur als de eieren nog een tikje te nat zijn, ze garen zo nog na in de tosti.
- Smeer intussen het zuurdesembrood aan beide kanten in met roomboter. Bak de ene kant tot goudbruin, keer om en beleg alle sneeën met kaas. Leg een deksel op de pan totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de eieren over 2 sneeën en verdeel hier de truffelpesto overheen. Leg de andere boterham (kaas kant naar beneden) hierop.
- Druk met een spatel licht aan zodat alles aan elkaar plakt en bak aan beide kanten verder tot het brood mooi goudbruin is. Serveer direct.