omelet tosti

De omelet tosti

Nee, dit is geen culinair hoogstandje maar heel lekker was het wel! En ook goed vullend. Ik heb vaak dat ik 1 tosti net te weinig vind, maar 2 is weer teveel. Doordat hier een dunne omelet op gaat zit ik er van 1 lekker vol.

omelet tosti

Tosti

Ik bak ze altijd in een pan, dat vind ik zoveel lekkerder! Beetje boter in de pan en gewoon bakken maar totdat het brood knapperig is en de kaas gesmolten.

Het type brood doet ook veel voor dit gerecht. Mijn favoriet is, je raad het al, zuurdesembrood. Door de gaten in het brood sijpelt de kaas daar een beetje in/uit. Ugh, zo lekker. Zuurdesembrood is niet super ingewikkeld om te maken, het is alleen een tijdrovend klusje. Kijk hier voor het recept.

omelet tosti

omelet tosti
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 1

Ingrediënten

  • 2 sneeën brood
  • 1 ei
  • 1 plak ham
  • kaas naar keuze (ik gebruik belegen)
  • klontje boter
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje boter (de helft van een klontje) in een anti aanbak pan. Kluts het ei met een eetlepel water in een kommetje los, breng op smaak met peper en zout. Giet in de pan en bak aan beide kanten aan tot gaar.
  • Haal de omelet uit de pan en verhit de overige boter in de pan. Beleg beide sneeën met kaas en bak dit in de pan met deksel totdat de kaas gesmolten is. Leg dan op de ene snee de ham en omelet en leg de andere, kaaskant naar beneden uiteraard, erbovenop.
  • Op deze manier weet je zeker dat de kaas goed gesmolten is. Bak de tosti aan beide kanten verder tot het brood goudbruin en knapperig is.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish