Porties: 2

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Ik denk dat jullie ondertussen wel bekend zijn met mijn halloumi verslaving. Ik kan er soms echt zoveel trek in hebben, net als afgelopen weekend. Nu heb ik ook nog eens het geluk dat Bart het helemaal niets vindt, dus alles is voor mij!

Shakshuka

Naast hele erge halloumi cravings had ik ook super veel zin in een soort tomatenprutje a la shakshuka, maar dan zonder ei. Zo is dit idee ontstaan. Een heerlijke tomatenschotel met gebakken halloumi. Dit gerecht is lekker kruidig omdat ik gebruik heb gemaakt van za’atar en heerlijk verwarmend door de komijn en koriander. Wil je wel echte shakshuka maken, kijk dan naar dit recept.

Tomatenblokjes in blik

Voor dit soort gerechten gebruik ik standaard tomatenblokjes in blik. Zo makkelijk! Het enige wat je dan wel even moet doen is de tijd nemen om de tomaat te laten inkoken. Zo kom je van het zure af en dan is het ook niet meer zo nattig. Er zit behoorlijk wat vocht in tomaat natuurlijk.

Harissa

Ik ben dol op pittig eten dus naast dat ik chilipeper in mijn tomatenmengsel gedaan heb, heb ik er ook op het einde nog wat harissa bij geserveerd. Harissa is een pittige en kruidige saus, het lijkt een beetje op sambal maar dan veel smaakvoller (vind ik). Je kan het kopen in de supermarkt, maar je kan het ook makkelijk zelf maken! Klik hier voor het recept.

Benodigdheden

koekenpan

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 blok halloumi
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 rode paprika in repen gesneden
 • 2 tenen knoflook fijngesneden
 • 1 ui in halve ringen gesneden
 • 1 tl komijn
 • 1 tl koriander
 • 1/2 tl chilipeper (dit is optioneel)
 • snuf zout
 • 1 el za’atar
 • harissa naar smaak
 • olie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Snij de halloumi in plakken en paneer met za’atar.

2. Verhit wat olie in de pan en bak hier de halloumi in totdat het aan beide kanten mooi bruin gebakken is.

3. Haal de halloumi uit de pan en bak vervolgens in deze zelfde pan de paprika reepjes totdat ze zacht zijn.

4. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog even mee.

5. Voeg de tomaat in blik en de kruiden toe. Doe nu een deksel op de pan en laat dit pruttelen voor minimaal 15 minuten. Je wil dat de saus lekker indikt.

6. Als je saus is ingedikt, leg dan de halloumi erop en laat met deksel op de pan de halloumi nog even opwarmen.

Serveer met wat harissa erbij en eventueel met wat brood, maar ik heb dit gegeten zonder brood om het koolhydraatarm te houden.