tagliatelle alfredo

Tagliatelle alfredo met een bloemkoolsaus

Ik hoor je bijna denken, wat is dit? Deze tagliatelle alfredo maak ik niet op de traditionele manier, met veel room, maar iets gezonder met een saus van onder andere bloemkool. Ik voeg nog steeds behoorlijk wat parmezaan toe, dit stolt de saus goed en zorgt voor die typische smaak.

Tagliatelle alfredo

Ik heb al eens een alfredo recept online gezet, dit was ook al gezonder dan de traditionele manier, maar daar zit nog steeds weinig groenten in. In deze saus zit gepureerde bloemkool, dus zonder dat je het merkt eet je al behoorlijk wat groenten.

tagliatelle alfredo

Bloemkoolsaus

De bloemkool kook je in bouillon, hierna pureer je het met wat boter en knoflook. Voeg dit toe aan de tagliatelle en voeg dan de vers geraspte parmezaan toe. Door de kruiden en de kaas proef je amper nog dat het bloemkool is. Het idee heb ik van de vegan versie van dit recept. Je kunt ook een vegan kaas gebruiken, ik gebruik zelf vaak Violife wanneer ik plantaardig wil weten (dit artikel is no spon btw, al werk ik wel met Violife samen), plantaardige melk en boter.

Tagliatelle alfredo met bloemkoolsaus

Tagliatelle alfredo met bloemkoolsaus
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Benodigdheden

  • Blender of foodprocessor

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle
  • 1/2 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 500 ml bouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el roomboter
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas (+extra voor het opdienen)
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de tagliatelle in gezouten water al dente.
  • Kook intussen de bloemkool in de bouillon gaar. Giet af en doe de gekookte roosjes in een blender of foodprocessor.
  • Voeg de boter, de knoflook, melk en parmezaan toe en pureer tot een gladde saus.
  • Giet de pasta af, houd wat pastawater achter de hand, en voeg de bloemkoolsaus toe aan de pasta. Roer door tot alles goed gemengd is. Is de saus wat te dik, voeg dan wat pastawater toe. Breng op smaak met peper en eventueel nog zout.
  • Serveer direct met extra parmezaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch